Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Apă galbenă la robinet, la preț dublu. Primar: Renunț la Aparegio. Primarul din Rovinari e foc și pară pe reprezentanții Aparegio Gorj. Robert Filip susține că apa care curge acum la robinete este galbenă și amenință că va renunța la colaborarea cu operatorul regional de apă și canalizare imediat după ce va fi implementat un proiect pe fonduri europene care va moderniza întregul sistem de apă din Rovinari. „Cei de la Aparegio încă ne batjocoresc, își bat joc de noi și dau drumul la apa din puțuri. Am fost de acord să preia apa și să obțină acele 7 milioane de euro ca să facă investiții. Ei pierdeau banii dacă nu făceam și noi parte din Master Plan. De când a apărut mitingul cu cărbunele, au dat drumul la apă galbenă. Nu știu dacă e politic, pură inconștiență sau alt motiv. Dau drumul la apă din puț în condițiile în care au dublat prețul la apă și ar putea să dea foarte bine din Izvarna”, a spus edilul. Printr-o hotărâre de Consiliu Local, primăria va rezilia contractul cu Aparegio și va administra singură întregul sistem de apă și canalizare, iar prețurile vor fi mai mici decât în prezent.

Administrația CE Oltenia, negocieri cu sindicatele. Comisia de negociere administrație – sindicate din cadrul Complexului Energetic Oltenia se va întruni astăzi sau mâine, a anunțat Sorin Olaru, șef Resurse Umane. Este vorba de ședința pentru stabilirea valorii voucherelor de vacanță, care ar fi trebuit să aibă loc vineri, dar nu s-a mai putut, din cauză că Directoratul a fost convocat la București. În prezent, valoarea voucherelor de vacanță este stabilită la 1.450 de lei, dar legea impune o valoare de 2080 de lei, cât este salariul minim brut pe țară.

Gorj Domino: Veniturile FABULOASE ale unui JUDECĂTOR care se vrea europarlamentar. Candidatul USR-Plus, 5.000 de euro din Comisia pentru coordonarea VÂNZĂRII unor acțiuni ale CEO. Patru gorjeni se regăsesc pe listele partidelor pentru Parlamentul European, iar doi dintre aceștia au averi sau venituri considerabile. Fostul judecător Ion Stănulescu este de departe cel mai avut pretendent în cursa pentru un loc de europarlamentar cu proprietăți valoroase și aproximativ 300.000 de lei câștigați anul trecut din salariul și din pensia de magistrat. Chiar dacă nu excelează la capitolul avere, novăceanul Alin Cristian Mituță a încasat bani frumoși din posturi de slujbaș la stat, la care se adaugă 5.000 de euro dintr-o comisie pentru coordonarea vânzării unor acțiuni nou-emise în cadrul strategiei de privatizare a CE Oltenia.

Impact în Gorj: Zeci de contracte de concesiune din zona Rânca vor fi reziliate. Primăria Novaci va acționa în judecată 28 de firme și persoane fizice care au concesionat terenuri în zona montană Rânca pentru rezilierea contractelor. Concesionarii nu au plătit taxele și au acumulat datorii mari sau nu au construit nimic. „Am 28 de firme și persoane fizice la care deja o să demarăm procesele pentru anularea concesiunii. Au datorii sau nu au construit nimic pe terenurile concesionate. Va fi nevoie să fie acționate în instanța de judecată. Au mai fost concesionari care au renunțat“, a precizat Dumitru Leuștean, primarul localității Novaci.

Gorjeanul: Drumul spre Cîlnic-sat nou, închis din cauza unei surpări a drumului! O mașină a rămas blocată într-o groapă. Artera rutieră din comuna Cîlnic, spre satul nou, este spartă, deoarece de-a lungul acesteia se fac excavații pentru introducerea rețelei de canalizare. Lucrările sunt făcute fără cap, constructorul fiind din județul Vâlcea, iar în weekend a apărut și un incident. O mașină a rămas blocată într-o groapă, fapt care a determinat cetățenii din zonă să blocheze artera rutieră cu semne de circulație.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here