Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Cazul Dafinescu, preluat de Parchetul General! De ce n-au intrat polițiștii în casa președintei Judecătoriei Novaci?! Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a cauzei privind săvârșirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului de către Mihai Dafinescu, fiul președintei Judecătoriei Novaci, Elena Dafinescu. Surse judiciare au confirmat pentru gorjonline.ro că, deși polițiștii au avut informații, imediat după producerea accidentului, cu privire la autor și autoturism, nu au avut curajul să meargă la domiciliul fiului judecătoarei, ci s-au făcut că-l caută prin oraș. Au existat informații, neconfirmate oficial de instituțiile implicate în anchetă, potrivit cărora polițiștii au intenționat să pătrundă în imobilul în care se afla Mihai Dafinescu, însă din cauză că avea domiciliu comun cu mama sa, iar aceasta este  judecător, pentru o eventuală percheziție era necesar avizul Consiliului Superior al Magistraturii, așa că s-a renunțat la operațiune.

Impact în Gorj: Aproximativ 4.600 de salariați din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO) vor ieși la pensie în următorii cinci ani. „În această perioadă, în jur de 4.600 de de colegi părăsesc sistemul pe cale naturală. Aceștia se vor pensiona. Probabil că vor fi angajate și persoane mai tinere care să echilibreze puțin media de vârstă. Discutăm despre un număr total de aproximativ 8.000 de salariați în anul 2025“, a declarat Ion Rușeț, consilier al managerului CEO. Până atunci, CEO trebuie să pună în practică un plan de restructurare care va însemna trecere a patru grupuri energetice de la termocentralele Craiova, Ișalnița și Turceni de pe cărbune pe gaze, precum și înființarea de parcuri fotovoltaice și microhidrocentrale.

Pandurul: Un candidat la primărie riscă să fie amendat de Poliția Locală. Candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru Primăria municipiului Târgu Jiu, Marian Rotaru, riscă să fie sancționat de către Poliția Locală. Acesta s-ar fi apucat să facă o alee în fața unui bloc din Târgu Jiu, pe strada Teilor. Polițiștii locali s-au sesizat cu privire la acest lucru, iar Rotaru riscă să fie sancționat că nu a obținut autorizație de la primărie. Rotaru spune că este vorba despre o alee făcută cu mulți ani în urmă, iar împreună cu locatarii blocului s-a apucat s-o repare.

Zece angajări fără concurs. Posturile disponibile. Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu are nevoie de suplimentarea personalului în această perioadă. De aceea, unitatea medicală face noi angajări. Sunt zece posturi care se vor ocupa fără concurs, doar pe bază de selecție de dosare. Cele mai multe locuri de muncă sunt disponibile la UPU-SMURD. Aici este nevoie de patru asistenți medicali și patru brancardieri. Ale două posturi de îngrijitori sunt vacante în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală. Toate joburile sunt pe perioadă determinată.

Gorjeanul: Dotări pe fonduri europene pentru spitalul de la Dobrița. Aici se tratează și pacienți Covid. Consiliul Județean Gorj pregătește un proiect pe fonduri europene pentru dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Runcu. Este vorba despre achiziționarea de echipamente medicale, echipamente de protecție, dispozitive și materiale sanitare pentru gestionarea crizei generate de COVID-19. Valoarea totală a proiectului este  de aproape 6 milioane de lei, cu TVA. Sanatoriul TBC de la Dobrița a devenit spital-suport pentru pacienții suspecți sau testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, cu un număr de 65 de paturi. Pentru asigurarea infrastructurii necesare respectării circuitelor epidemiologice stabilite pentru limitarea răspândirii infecției cu COVID-19, structurile funcționale ale celor trei secții ale spitalului din Dobrița au fost modificate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here