Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Primele cariere miniere care se vor închide în Gorj. Complexul Energetic Oltenia a adus clarificări în legătură cu anumite perimetre miniere care se vor închide în următorii cinci ani. „Singurele cariere care se vor închide până în anul 2025 sunt acelea care își vor epuiza resursele în această perioadă sau cele a căror operare va deveni ineficientă din cauza costurilor foarte mari”, a anunțat CEO. În această situație se regăsesc carierele Peșteana, Husnicioara și Lupoaia. „Personalul existent în aceste cariere în 2025, rămas după ieșirea la pensie a unui număr considerabil de angajați, va fi redistribuit în celelalte cariere pentru funcționarea acestora la capacitate, în vederea asigurării necesarului de cărbune pentru termocentralele Rovinari și Turceni”, au anunțat reprezentanții CE Oltenia.

Un inginer și un mașinist de la UMC Lupoaia, depistați cu COVID-19. Un inginer de la Biroul Mecanic al Carierei Lupoaia a fost depistat cu coronavirus. Acesta revenise din concediu, de la mare, răcit. S-a depistat că răceala lui era, de fapt, coronavirus. Un alt salariat infectat este un mașinist de la Lupoaia, de 52 de ani, navetist. Acesta are domiciliul pe Mehedinți, comuna Florești. Omul se află internat la Spitalul Severin. Trei cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în ultimele zile la unitatea minieră din cadrul CE Oltenia.

Impact în Gorj: Liberal care a administrat pensiunea familiei, numit vicepreședinte al Autorității de Operațiuni Petroliere de la Marea Neagră. Liberalul Robert Ciocioi, care a fost o scurtă perioadă de timp consilier personal al primarului Marcel Romanescu, a fost promovat în funcția de vicepreședinte al Autorității de Operațiuni Petroliere de la Marea Neagră. Acesta are rang de subsecretar de stat. „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Robert-Eugeniu Ciocioi se numește în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, pentru o perioadă de 5 ani“, se arată în decizia semnată de prim-ministrul Ludovic Orban.

Pandurul: Contracandidați noi pentru primarul Petroi. Doar doi. Primarul PSD din comuna gorjeană Aninoasa, Ilie Petroi, are doar doi contracandidați la alegerile din septembrie. Este vorba de Gheorghe Vîlceanu (PNL) și Marius Gheorghe Dimulescu (USR), care nu au candidat acum patru ani. De altfel, cele trei partide au luat și cele mai multe voturi la alegerile europarlamentare de anul trecut, când au fost la Aninoasa 1.340 de voturi valabil exprimate. Cele mai multe, 552, au mers spre PSD, 270 la PNL și 233 la USR. Atunci, Pro România a luat 96 de voturi, PMP – 64, iar ALDE 51.

Gorjonline: Dispensarul uman dintr-o comună din Gorj, înghițit de ambrozie. Lucrările la dispensarul uman din Ionești au fost abandonate de anul trecut. Termenul de execuție a investiție a expirat iar firma constructoare nu a mai călcat prin zonă. Dispensarul este realizat în proporție de 40% și este utilizat chiar și în aceste condiții, deși pacienții au migrat la alți medici de familie din împrejurimi. Dispensarul uman din Ionești este un monument de nepăsare. Acesta nu are grup sanitar, plouă în interior, clădirea neavând olanele amplasate dar cu toate acestea doctorul Adrian Gîdoiu consultă în acest spațiu insalubru. Lucrările de reabilitare au început cu doi ani în urmă și au fost abandonate de firma constructoare care îl acuză pe edilul local de neseriozitate. În jurul dispensarului este un lan de ambrozie pe care administrația nu îl îndepărtează deși e obligată de lege.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here