Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Plan de restructurare de 7 miliarde de lei la CEO. Mine închise și reconversie profesională. Sindicalist: Nu vom accepta să fim umiliți! Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia va fi transmis Comisiei Europene de către reprezentanții companiei și ai Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin Consiliul Concurenței. Planul prevede investiții de 7 miliarde de lei în perioada 2021-2026, în vederea reducerii treptate a producției pe bază de cărbune, inclusiv prin închiderea unor exploatări miniere. Planul le-a fost prezentat, vineri, și sindicatelor din companie, iar reacțiile nu au întârziat să apară. „Să nu acceptăm această mascaradă, fiind în pericol locurile noastre de muncă”, a transmis Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud.

Pandurul: Protest la înmormântarea femeii ucise de fiul judecătoarei. Vecinii, rudele și prietenii femeii care a murit după ce Mihai Dafinescu, fiul unei judecătoare de la Novaci, a lovit-o cu mașina, au protestat, duminică, în ziua înmormântării. Printre lacrimi de durere, oamenii s-au arătat extrem de revoltați pentru ce s-a întâmplat și vor să se facă dreptate. Vinovat este Mihai Dafinescu, care a și fugit de la locul accidentului și s-a predat după multe ore. În ziua în care și-au luat rămas bun de la cea pe care o iubeau, oamenii au protestat. Aceștia își doresc ca magistratul să-și dea demisia din funcția pe care o deține, de președinte al Judecătoriei Novaci. Cetățenii au amplasat și câteva pancarte pe gardul casei unde locuia gorjeanca accidentată mortal. ”Vrem să se facă dreptate”, ”Stop Mafiei”, sunt doar câteva mesaje pe care oamenii au simțit că trebuie transmise, poate doar așa se vor lua măsuri.

Stația de comprimare a gazelor de la Bibești, inaugurată. Stația Turbocompresoare Bibești, județul Gorj, a fost inaugurată duminică dimineața. Este vorba despre un obiectiv de investiții realizat de Transgaz, inclus în proiectul BRUA. Valoarea investiției s-a ridicat la aproximativ 39 de milioane de euro. Stația Turbocompresoare din zona Gorjului este a cea de-a treia de pe teritoriul României din cadrul proiectului BRUA, Faza 1. În anul 2019, au fost inaugurate și puse în funcțiune stațiile de comprimare a gazelor naturale din zona Podișor și Caraș-Severin.

Impact în Gorj: Un fost președinte al Tribunalului Gorj, total nemulțumit de sistemul de taxare a parcării din Piața Centrală. Ion Duguleanu, fostul președinte al Tribunalului Gorj și un apreciat autor al mai multor cărți despre istoria locală, a trăit o experiență neplăcută în Piața Centrală din Târgu Jiu. Acesta a povestit pe pagina sa de Facebook neplăcerile prin care a trecut, în urmă cu câteva zile, în privința sistemului de taxare automatizată. Ion Duguleanu  povestește că mulți oameni umblau fără mască, fără ca polițiștii locali să intervină, iar din cele trei automate pentru emiterea bonurilor de parcare, două erau defecte. Aproape 30 de minute a stat fostul magistrat în căldură și aglomerație pentru a reuși să primească un bon.

Gorjonline: Ajutoarele sociale și de handicap, întârziate de Primăria Bălești. Peste o sută de localnici din comuna Bălești, din grupa defavorizată a comunității, așteaptă din data de 10 august să primească ajutoarele sociale și cele de handicap, întârziate de administrația publică, fără explicații. Beneficiarii critică faptul că autoritățile au investit banii într-o scenă care a costat 80.000 de lei, în timp ce ei sunt fără bani. Numai cuiele pentru această scenă ar fi costat 10.000 de lei. Beneficiarii banilor de la stat, defavorizați din Bălești, se plâng că au fost lăsați fără banii ce li se cuvin. Asta pentru că primăria nu ar avea lichidități. Sunt deja două săptămâni de întârziere iar veștile de la primărie nu sunt deloc favorabile.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here