Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Doar trei candidați la o primărie de oraș din Gorj. Doar trei partide din Gorj și-au pus candidat pentru funcția de primar la Turceni. O situație absolut neobișnuită, pentru că vorbim de o localitate cu mii de alegători. Cei trei candidați sunt primarul în funcție, Cristina Cilibiu, care va candida din partea PNL, Adrian Biriboiu – susținut de PSD și Ion Cornescu de la PMP. Președintele USR Gorj, Radu Miruță, a spus că Alianța USR-PLUS nu are candidat la postul de primar din Turceni, pentru că cel susținut de organizație s-a îmbolnăvit. Nici ALDE nu are candidat la Primăria Turceni, fapt confirmat de președintele organizației de la Gorj, Ninel Muja. Președintele Pro România Gorj, Alin Văcaru, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Secretarul primăriei, șeful secției de votare. Primarul și vicele, candidați! Alegeri interesante în comuna gorjeană Ionești. Primarul și viceprimarul nu mai fac echipă la PSD și candidează unul împotriva celuilalt. Marian Tătaru a fost ales primar în 2008, pe lista PSD, dar în acest an candidează sub sigla PNL. În contrapartidă, vicele Sorin Lambu a fost aruncat de PSD în competiție. În procesul electoral este angrenat inclusiv secretarul primăriei. Alin Ionuț Strejanțu, secretarul sancționat disciplinar de Prefectura Gorj, de cel puțin două ori, este președintele circumscripției electorale nr. 40 din comuna Ionești.

Gorjonline: Primarul Modrea a rămas cu lista incompletă de candidați la CL Turcinești. Dumitru Modrea are listă incompletă pentru CL, lucru care îl afectează după alegerile locale, pentru că PNL nu va intra la redistribuirea mandatelor după validarea rezultatului scrutinului.  De pe lista un Modrea a dezertat marți noaptea, cu puțin timp înainte de închiderea procedurii de depunere a dosarelor de candidatură, unul dintre candidați. Este vorba despre Ion Berca. Edilul nu a mai avut cu cine să-l înlocuiască, deoarece în 15 minute s-a și închis biroul de circumscripție electorală din Turcinești.

Gorjeanul: Investiție fără constructor. Cinci licitații pentru schimbarea destinației unei foste grădinițe. O investiție importantă pentru comuna Bengești-Ciocadia bate pasul pe loc. Autoritățile locale sunt la cea de-a cincea licitație pentru găsirea unui constructor în vederea reamenajării unei foste grădinițe și transformarea ei într-un centru de zi destinat persoanelor vârstnice. Imobilul se află într-o stare avansată de degradare. Bugetul alocat investiției este de circa 700.000 de lei. Sunt voci care afirmă că lucrarea este subevaluată, de aici și dezinteresul constructorilor pentru această investiție.

Impact în Gorj: Taxă pentru parcarea de la stadion. Anunțul a fost făcut chiar de primarul Marcel Romanescu care susține că imediat ce va fi rezolvată problema parcometrelor de taxare, șoferii vor trebui să plătească pentru acest serviciu. “La parcarea de la stadion se va aplica taxă cât de curând, dar mai sunt câteva probleme de reglat cu societatea care a realizat stadionul și a asigurat și parcometrele de la stadion. Acele parcometre au fost incluse în proiectul inițial de amenajare a stadionului. După ce se adaptează la noile tendințe, adică să poți plăti cu orice sistem de plată, din acel moment parcarea poate funcționa cu plată. Astăzi nu se poate plăti decât cu bancnote, din ceea ce știu eu. Acolo ar putea apărea turiști care să nu aibă întotdeauna doar monede și bancnote, ci să își dorească să plătească inclusiv cu cardul, așa cum se plătește la parcarea de la Rodna și Super 2000” a declarat Marcel Romanescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here