Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Candidatul PSD, urmărit și amenințat de liberali. Urmăriri ca-n filme și amenințări, la Turceni. De când a fost anunțat candidat PSD la Turceni, Adrian Biriboiu este vânat de oameni din staff-ul Cristinei Cilibiu, candidata PNL în localitate.  Situația este cu atât mai încurcată cu cât Biriboiu era candidatul PNL la Turceni  până în urmă cu o săptămână. Toate discuțiile purtate cu Cristina Cilibiu l-au exclus atât pe el, în calitate de președinte al organizației PNL Turceni, cât și pe membrii Biroului Permanent Local. Dezamăgiți de atitudinea Cristinei Cilibiu și de conducerea PNL Gorj, Biriboiu, împreună cu organizația construită de el în cei patru ani, a trecut la PSD, fiind candidatul acestui partid la primărie. Anunțul făcut de Adrian Biriboiu nu le-a picat deloc bine liberalilor. Imediat după decizia de a candida, acestuia i s-a transmis că va fi schimbat din funcția pe care o deține, aceea de șef al Departamentului Control Intern din cadrul CE Oltenia.

Gorjonline: Lista PNL pentru Consiliul Județean! Organizația județeană Gorj a Partidului Național Liberal și-a depus, marți, lista cu candidați pentru posturile de consilieri județeni. Liberalii îl susțin pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj pe omul de afaceri Iulian Popescu, fondatorul unei companii de software, iar, de la finele anului trecut, membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Pe lista de consilieri județeni a liberalilor se regăsesc, pe primele poziții, după Iulian Vasile Popescu, medicul chirurg Claudiu Soare, profesorul Dana Constantinescu, inspector școlar limbi moderne și purtător de cuvânt al ISJ Gorj, arhitectul Alexandru Hortopan, secretarul general al PNL Gorj, Marcel Iacobescu, economistul Gheorghe Grivei, directorul Muzeului Național ”C. Brâncuși, Denisa Șuță, profesorul Gheorghe Mitescu, directorul unei firme de asigurări, Constantin Popescu și actualul consilier municipal Eduard Berca.

Pandurul: Investiția celor de la Soceram va aduce sute de locuri de muncă în Gorj. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a comentat anunțul companiei Soceram, privind construirea unei fabrici de BCA în județ, mai exact la Târgu-Cărbunești. “În aceste zile am primit o veste importantă, un nou investitor vine către Gorj. Acționariatul, din câte știu eu, este 100% românesc. Este o companie cu foarte multe investiții la nivelul țării, care a hotărât să investească la Târgu-Cărbunești, într-o fabrică de BCA-uri, care au mare căutare pe piața construcțiilor”, a spus Cosmin Popescu. Noua investiție va însemna sute de locuri de muncă într-o zonă destul de săracă din acest punct de vedere. “Vor fi sute de oameni care să lucreze pe perioada de construcție, la fel sute de oameni care vor avea de lucru după punerea în funcțiune. Sunt zeci de firme care vor livra materiale necesare construcției. Este o investiție importantă, de 20 de milioane de euro”, a explicat președintele Consiliului Județean Gorj.

Gorjeanul: Schimbări în managementul unor școli din Gorj. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Gorj a publicat, la începutul acestei săptămâni, lista candidaților înscriși la concursul de detașare în interesul învățământului în funcțiile de director/director adjunct vacante și punctajele obținute de aceștia. Pentru ocuparea celor 27 de funcții de director și director adjunct vacante la nivelul județului nostru s-au înscris, potrivit datelor publicate pe site-ul IȘJ Gorj, 43 de candidați. Patru dintre aceștia au fost respinși, deoarece nu sunt membri ai Corpului Național de Experți în Managementul Educațional. Alți doi candidați, ambii concurând pentru postul de director adjunct la Liceul Tehnologic Bârsești, au fost respinși, deoarece au prezentat planuri operaționale pentru anul școlar 2020 -2021 identice. Cele mai dorite par să fi fost posturile de director de la Colegiul Tehnic Nr.2 Târgu-Jiu (patru candidați) și Școala Gimnazială Valea Mănăstirii, Cătune (trei candidați). O situație complet diferită s-a înregistrat la Colegiul ,,Mihai Viteazu” Bumbești-Jiu, unitate de învățământ pentru a cărei funcție de director nu s-a înscris niciun candidat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here