Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Combaterea pandemiei, doar pe perioada stării de urgență, a costat Gorjul 76,8 milioane de euro. Starea de urgență, instituită timp de 60 de zile în România, în perioada 16 martie – 14 mai, din cauza pandemiei provocată de noul coronavirus, a suspendat, practic, în tot acest timp, mersul firesc al legilor în România, iar autoritățile au primit undă verde pentru achiziții publice directe cu scopul declarat de a preveni și combate pandemia. Situația de criză a fost extrem de profitabilă pentru unii, în contextul în care urgența invocată de autorități a acționat mai presus de lege, așa că nu s-a mai ținut cont de absolut nimic în domeniul achizițiilor publice. Un raport al Curții de Conturi a României relevă faptul că resursele alocate în județul Gorj pentru combaterea epidemiei, doar pe perioada stării de urgență, la unitățile administrativ-teritoriale și entitățile din subordinea acestora, s-au cifrat la 368.729.000 de lei, adică 76,8 milioane de euro.

Gorjonline: Șeful SGA Gorj, cu mașina de serviciu la locuința familiei din Novaci. Alexandru Buduran, șeful SGA Gorj, folosește mașina de serviciu în interes personal. Cel puțin asta s-a văzut în fiecare weekend, când Alexandru Buduran merge cu bolidul de serviciu la Novaci, să își viziteze familia. Mașina de serviciu este parcată de directorul, susținut politic de PNL și în special de prim-vicepreședintele liberal Dumitru Leuștean, în fața porții locuinței din Novaci.

Inspectorul general Cochină a cerut autoevaluarea directorilor de școli din Gorj! Politic, o parte din directori își semnează demisiile. La final de an școlar, conducerea IȘJ Gorj le-a cerut tuturor directori de școli din județ să își facă o autoevaluare a activității lor, din septembrie până în prezent. Autoevaluările sunt cerute de metodologie dar, se cunoaște că sunt un bun instrument politic pentru destituirea celor care nu au concurs pe post și nu sunt pe placul partidului aflat la putere. Aceste autoevaluări ar trebui să elimine din structurile de conduce, în schimb, pe cei cu grave abateri de legalitate și management defectuos. Directorii trebuie să predea autoevaluările în următoarele zile, acestea urmând să fie analizate de Consiliul de Administrație al IȘJ Gorj. Se așteaptă apoi o listă finală, transparentă, cu cei cărora le vor fi reînnoite mandatele, urmând să fie numiți cu delegație pentru încă un an de zile.

Pandurul: Primar: Mai am trei zile de stat în carantină. Primarul din comuna gorjeană Peștișani, Cosmin Pigui, a confirmat faptul că trebuie să stea câteva zile acasă, după ce o angajată a instituției a fost confirmată cu Covid-19. “În afară de cinci angajați suntem toți în carantină la domiciliu”, a spus Pigui, precizând că peste trei zile se poate întoarce la serviciu. Primarul Pigui a precizat că salariata a fost liberă în săptămâna respectivă, dar cei de la Direcția de Sănătate Publică au dispus intrarea în carantină a celor care au fost la ziua acesteia. “Mi s-a părut o măsură puțin exagerată, pentru că a fost o petrecere în aer liber pe Valea Bistriței, la care am stat o jumătate de oră”, a spus primarul, precizând că a respectat măsura impusă.

Impact în Gorj: Pandurii Târgu-Jiu exclusă din Liga 2. FRF a făcut anunțul. FRF a confirmat faptul că Pandurii Târgu-Jiu nu va participa în sezonul 2020/2021 de Liga 2. Viitorul sezon din eșalonul secund va avea la start doar 20 de echipe. Comisia de Disciplină și Etică a FRF a emis un comunicat în care a motivat excluderea echipei din Târgu Jiu, formație care figura cu datorii către „angajații relevanți”. „În temeiul art. 43 din Regulamentul de certificare a condițiilor de participare în competiția Liga a 2-a, admite sesizarea Managerului Comisiei de evaluare din cadrul FRF privind refuzul acordării certificatului de participare a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu la Campionatul Național Liga a 2-a”, scrie în decizia FRF. ”Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu anunţă că a făcut recurs la decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din ședința din 17 august, cu privire la refuzul acordării certificatului de participarea Clubului Sportiv Pandurii Târgu-Jiu la Campionatul Național Liga a doua”, au transmis reprezentanții clubului printr-un comunicat de presă

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here