Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Măștile cumpărate de CE Oltenia ajung la DNA. O firmă din Gorj a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la o achiziție derulată de Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de achiziționarea a zeci de mii de măști de protecție pentru salariații companiei. În paralel, societatea a acționat în judecată CE Oltenia. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj pe data de 10 iulie, având ca obiect „litigii privind achizițiile publice”. Concret, Fabrica de Pungi 2009 SRL, din comuna gorjeană Telești, a formulat contestație împotriva analizei comisiei de evaluare a procedurii organizate de CE Oltenia, în data de 10 iunie, pentru achiziționarea a 53.000 de măști de protecție cu trei pliuri și trei straturi. Valoarea estimată a achiziției a fost de 95.400 de lei, fără TVA. Societatea din Gorj s-a plâns că oferta i-a fost declarată neconformă „dintr-o greșită interpretare” a fișei tehnice.

Impact în Gorj: Șeful ADIA Gorj a fost confirmat și internat cu coronavirus. Cristian Toader Pasti, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj şi şef al ADIA Gorj, s-a internat în Spitalul COVID Târgu-Cărbunești, după ce a făcut febră. A făcut testul care a ieșit pozitiv. Starea sa de sănătate este, însă, una bună.

Gorjeanul care a fost acuzat pe nedrept pentru crimă, găsit spânzurat în pădure. Un gorjean care, în urmă cu şase ani, a fost acuzat şi arestat preventiv pentru o crimă pe care nu a comis-o şi-a pus capăt zilelor. Constantin Mornea a fost găsit spânzurat într-o pădure de lângă satul Socu, comuna Bărbătești, în care trăia. În anul 2014, Constantin Mornea a fost pus sub acuzare şi arestat preventiv pentru comiterea unei crime, în baza mărturiilor făcute de două femei din localitate, după ce un bărbat, Dan Cojocaru, de 40 ani, a fost găsit mort pe partea carosabilă a drumului comunal din satul Socu. Mornea, a fost reţinut şi, apoi, arestat preventiv. După o săptămână a fost eliberat, mărturisind că în timpul arestului a vrut să se sinucidă.

Gorjonline: Un nou ȘOC în politica gorjeană: președinte PNL, candidat PSD! Șeful Corpului de control al CEO, judecat pentru NEGLIJENȚĂ ÎN SERVICIU, se vrea primar la Turceni. Incredibil, dar adevărat: PSD Gorj îl susține în cursa electorală pentru funcția de primar al orașului Turceni pe fostul lider al organizației locale a liberalilor, Adrian Biriboiu. Fost consilier local PNL, în ultimii patru ani, Biriboiu deține funcția de șef al Departamentului Control Intern din CE Oltenia și, din perspectivă social-democrată, întrunește condiția necesară și suficientă pentru a candida la poziția de edil: are calitatea de inculpat, fiind trimis în judecată, pentru comiterea infracțiunii de neglijență în serviciu, într-un dosar care vizează prejudicierea companiei energetice cu peste 750.000 de lei. Plecarea primarului orașului Turceni, Cristina Cilibiu, de la PSD la PNL, cu o săptămână inainte de finalizarea perioadei de depunere a candidaturilor, i-a pus pe social-democrați în situația de a forța o rocadă și l-au aruncat în competiția electorală, ca și contracandidat al acesteia, tocmai pe președintele organizației locale a liberalilor, Adrian Biriboiu.

Gorjeanul: Adrian Gorun, președintele Senatului UCB, categoric și acid la adresa atacurilor lui Romanescu îndreptate către candidații din Universitate și, mai ales, către Luminița Popescu. Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a făcut unele declarații nelalocul lor la adresa colegilor din Universitatea ,,Constantin Brâncuși”, care candidează la alegerile locale din septembrie, acesta legând, în special, numele președintelui Senatului UCB, Adrian Gorun, de cel al fostului rector, Luminița Georgeta Popescu, contracandidata sa la funcția de edil al municipiului. Romanescu a spus că prof.univ.dr. Adrian Gorun ar fi propulsat-o pe candidata Pro România în funcții universitare, subliniind că aceasta ar fi ,,creația” actualului Președinte al Senatului, discursul coborând apoi la atacuri la persoană. Adrian Gorun i-a transmis însă lui Marcel Romanescu că atacurile sale, făcute la o televiziune locală, denotă o lipsă de maturitate și o descalificare a ,,universitarului care se pretinde”. Președintele Senatului a menționat, în final, că nu va face declarații publice legate de susținerea vreunui candidat din UCB.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here