Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Pacienții cu COVID-19 din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu pot fi tratați cu plasmă provenită de la persoanele vindecate. Pacienții cu forme severe de COVID-19, care sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, vor putea fi tratați prin procedeul de plasmafereză. Plasma de la persoanele care s-au vindecat de COVID-19 este folosită la tratarea celor care au simptome grave pentru a dezvolta anticorpi. „De ieri se poate face acest procedeu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, după ce documentația a fost avizată favorabil de către Ministerul Sănătății. Se poate efectua în cadrul spitalului la indicația medicului curant“, a spus Florin Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Gorjonline: Disperare în familiile pacienților cu COVID, internați în Secția de Boli Infecțioase! Rudele celor infectați cu COVID-19 și internați la Boli Infecțioase spun că apropiaților lor le sunt prescrise medicamente pe care unitatea medicală nu le are și li se transmite să le cumpere din farmacii, numai că cele mai mari rețele farmaceutice din România nu dețin aceste medicamente. De cele mai multe ori, oamenii apelează la cunoștințe aflate în străinătate, însă farmaciile nu eliberează acele medicamente fără rețetă. Mai grav este că, există situații în care pacienții sunt puși să plătească tratamentul. Conducerea unității medicale a stabilit, joi, ”crearea unei legături între echipa formată din medicul curant al pacientului, respectiv psihologul SJU Târgu-Jiu, și aparținători, pentru oferirea informațiilor necesare…”.

Pandurul: Încă un partid reclamă distrugerea bannerelor la Drăguțești. Comuna gorjeană Drăguțești a devenit un câmp de bătălie politică, aici postul de primar fiind disputat de PSD, Pro România și PNL. După ce candidatul Pro România, Vasile Moșoiu, a depus plângere pentru că i-au fost distruse bannerele electorale, acum și ecologiștii se plâng că au avut parte de același tratament. “La Drăguțești deja a început o campanie murdară, cu agresiuni asupra materialelor de publicitate electorală din partea unor cetățeni care nu înțeleg și nu acceptă că o campanie electorală este o competiție, nu un război”, a declarat Dumitru Miroiu, președintele Partidului Ecologist Român din localitate.

Licitație pentru serviciile de consultanță la podul și parcarea de la Lainici. Compania națională de drumuri a scos la licitație serviciile de consultanță pentru supervizarea lucrărilor la podul peste Jiu și la parcarea din apropierea Mănăstirii Lainici. Podul ar fi trebuit să fie gata odată ce a fost reabilitat DN 66 care face legătura între Rovinari și Petroșani. Pe podul existent a fost impusă, din 2008, o limită de tonaj și din acest motiv transportatorii evită Defileul Jiului. Ca să ajungă de la A1 (Deva) la Târgu Jiu, tirurile trebuie să ocolească 150 de kilometri. Investițiile au fost promise imediat ce a fost finalizată asfaltarea în Defileu, dar au trecut trei ani și lucrările tot nu au început.

Gorjeanul: Politica uitucilor! Rareş Bogdan: Ferecaţi uşile PNL, pentru orice ales local al PSD! Cotojman: Au venit și ne-au rugat. Liberalii au uitat îndemnul europarlamentarului Rareș Bogdan care a cerut conducerii PNL, în urmă cu exact un an, în cadrul Consiliului Național, să nu îi primească pe aleșii locali social-democrați în partid. Recent, primarii Cristina Cilibiu (Turceni) și Vili Pasăre (Dragotești) au dezertat din PSD, cu o săptămână înainte de expirarea perioadei pentru depunerea candidaturilor, și au intrat, pe ușa larg deschisă, direct în PNL. Explicația vicepreședintelui PNL Gorj, Liviu Cotojman, este aceea că cei doi primari i-au rugat pe liberali să-i primească și, în zilele următoare, se așteaptă ca și alți aleși PSD să treacă în tabăra liberală.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here