Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Poliția, în anchetă la CEO pentru jurista condamnată Jianu. Câțiva polițiști au ajuns, săptămâna trecută, la sediul executiv al Complexului Energetic Oltenia din Târgu-Jiu pentru a face verificări în legătură cu activitatea profesională a fostei șefe a juriștilor companiei, Dorina Jianu, condamnată într-un dosar de corupție, dar menținută ca reprezentat al CEO la unele litigii sensibile pentru unitatea de stat. La baza controlului se află, se pare, o sesizare făcută de unii dintre consilierii juridici ai companiei către fosta conducere a CE Oltenia, în iunie 2019, în care se atrăgea atenția administrației societății că se încalcă flagrant legea prin aprobarea prezenței Dorinei Jianu la instanță, în anumite procese pe care le avea la acel timp compania de stat.

Gorjonline: Două salariate de la CEC Bank Târgu-Jiu, confirmate cu COVID-19. Reprezentanții băncii a confirmat cazurile dar spun că sunt individuale și nu au legătură între ele. Una dintre salariate nu a mai venit la serviciu din 21 iulie, fiind in izolarea dispusă de DSP Gorj, urmare a unor cazuri apărute în familie, care au fost confirmate pozitiv pe timpul izolării. O altă angajată a fost raportată în week-end. Banca anunță că a dispus măsurile necesare, a fost dezinfectat spațiul cu firme autorizate și s-a dispus izolarea angajaților care au intrat în contact cu angajata confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Alte 4 salariate sunt în izolare la domiciliu.

Pandurul: Inspector școlar, pe listele PNL: Nu știu politică, dar învăț repede. Mulți profesori din Gorj vor fi angrenați în acest an în bătălia electorală, unii dintre ei chiar pe poziții eligibile de consilieri locali sau județeni. Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a anunțat că se va regăsi pe lista PNL de la Consiliul Județean. Inspectorul școlar de limbi moderne s-a declarat un novice în politică. „Mi s-a propus și mie, nu doar o singură dată, și nu de către o singură formațiune politică. Am hotărât să mă implic și eu. Nu am fost niciodată implicată în politică, absolut niciodată. De asta spuneam și mai devreme că nu mă pricep, dar învăț repede”, a afirmat Dana Constantinescu, precizând că nu a văzut încă lista PNL și nu știe dacă va ocupa un loc eligibil.

Strategia energetică, la mâna parlamentarilor. Strategia energetică a României şi Planul Naţional Integrat în domeniul energiei şi schimbărilor climatice pentru perioada 2021-2030 vor fi adoptate de Parlament, prin lege, după aprobarea în Guvern. Asta a decis, marți, Senatul României, înregistrându-se 87 de voturi „pentru”, 12 voturi „contra” şi 29 de abţineri. Propunerea legislativă a fost iniţiată de parlamentarii PSD de Gorj, Florin Cârciumaru, Mihai Weber și Scarlat Iriza. Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Impact în Gorj: Peste 1.500 de candidați, la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat în Gorj. Peste 1.500 de absolvenți de liceu, care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat până acum, s-au înscris la cea de-a doua sesiune, care se va desfășura în această lună. Prima probă va fi susținută pe data de 24 august, iar între probe nu vor exista zile libere. „Afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 2 septembrie, iar cele finale, după rezolvarea contestațiilor vor fi afișate pe data de 5 septembrie“, a spus Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Și la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor fi respectate regulile legate de măsurile de protecție în privința răspândirii noului coronavirus.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here