Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Apă de culoarea cafelei la robinetele localnicilor din Prigoria. De mai multe zile, apa care curge la robinetele locuitorilor din comuna Prigoria are culoarea maro închis. Problema a apărut după ce conducta de alimentare cu apă a fost spartă din greşeală de constructorul care modernizează drumul judeţean ce traversează localitatea. Conducta nu ar fi fost introdusă în mod corespunzător pe o lungime de 100 de metri, astfel că a ajuns acum, după ce drumul judeţean este modernizat şi extins cu un metru în lăţime să treacă pe sub acesta. Constructorul ar fi propus conducerii primăriei să cumpere ţeava şi să schimbe pe cheltuiala lui conducta, dar nu a fost găsită suma de 10.000 de lei pentru a fi făcută această achiziţie.

Gorjonline: Primarul de Bîlteni, la al doilea dosar penal pentru că a executat lucrări fără autorizație! Asta, în zona protejată a monumentelor istorice. Vasile Vlăduleanu, primarul liberal de Bîlteni, are un nou dosar penal pentru că a construit, din nou, în Centrul Civic al satului și în zona protejată a monumentelor istorice. Mai precis a realizat trei platforme betonate și reparații vizavi de primăriei, limitând accesul către agenții economici din zonă, motivând că ar face lucrări de canalizare. Inspectoratul de Stat în Construcții Gorj a făcut denunț la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, împotriva primarul de Bîlteni. Se știe că în zona în care s-a construit se află Casa Dincă Schileru, monument istoric, iar edilul trebuia să ia autorizație de construire de la primărie și aviz de la Culte, lucru care nu s-a făcut.

Gorjeanul: Asfalt pentru prima dată în patru sate de lângă Târgu-Jiu. Comuna Stănești, aflată la nici 15 kilometri de municipiul Târgu-Jiu, într-o zonă pitorească, la poalele munților Vâlcan, suferă la capitolul infrastructură. Aici, în jumătate din comună nu este palmă de asfalt, drumurile fiind doar pietruite. Autoritățile locale speră ca, până la sfârșitul anului, să poată moderniza mai bine de patru kilometri de drumuri comunale. Investiția depășește 3,6 milioane de lei, iar lucrările au fost deja scoase la licitație. Investiția a tot fost promisă localnicilor. Iar acum este anunțată în campanie electorală. Primarul Ștefan Blideanu acuză lipsa fondurilor pentru demararea lucrărilor.

Pandurul: CE Oltenia a prelungit contractul cu Ydail. Complexul Energetic Oltenia a prelungit contractul încheiat cu firma omului de afaceri Ion Iordache pentru refacerea DC102 Ploștina-Miculești, drum afectat de lucrările miniere. Drumul care leagă comuna Slivilești de municipiul Motru are o lungime de peste 7 kilometri. Contractul de reabilitare a fost încheiat la sfârșitul anului 2017, cu asociația formată din SC Ydail Construct SRL, SC Maninter CAR SRL și SC Antrepriza Montaj Instalații SA, pentru mai bine de 13 milioane de lei. Constructorii au solicitat prelungirea duratei de execuție a contractului cu încă 2 luni, spunând că nu pot termina la timp lucrarea. Ydail a invocat probleme de ordin tehnic, societatea fiind nevoită să lucreze cu un număr redus de angajați, din cauza contextului epidemiologic actual. În plus, ploile abundente din luna iunie au dus la oprirea lucrărilor. Deja s-au efectuat lucrări de peste 9 milioane de lei.

Alianța USR-PLUS a stabilit candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului Târgu Jiu. Este vorba despre Florin Șarapatin, reprezentant al PLUS. Liderul Uniunii Salvați România de la Gorj, Radu Miruță, spune că prezentarea oficială va avea loc luni, la Casa de Cultură din municipiu. Candidatul alianței pentru Consiliul Județean Gorj este Marius Hoară. ”La Târgu Jiu, USR și PLUS merg în alianță electorală, atât pentru primărie, cât și pentru Consiliul Județean. Colegii mei au stabilit ca în bătălia pentru Primăria Târgu Jiu să fie desemnat Florin Șarapatin, iar la CJ va fi Marius Hoară. Din data de 15 august, cele două partide USR și PLUS vor forma o fuziune. Lucrăm ca o singură echipă”, a spus Radu Miruță, liderul USR Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here