Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: TESA de la fostul EMC Motru, îngrămădită la cele două UMC-uri! Desființarea EMC Motru, pe noua reorganizare a CE Oltenia, impune distribuirea personalului acestei unități către cele două cariere din Motru. Mai precis, în jur de 60 de persoane, vor fi distribuite către Cariera Lupoaia și Cariera Roșiuța, deși spațiul este insuficient la cele două unități, mai ales ca urmare a măsurilor de distanțare socială.

Pandurul: Nuclearelectrica revine în piață. Probleme pentru CE Oltenia. Nuclearelectrica a anunţat că a finalizat lucrările privind oprirea planificată a reactorului 1 al centralei, acesta fiind sincronizat la Sistemul Energetic Naţional, miercuri seara, după ce a intrat în programul de oprire planificată pe 20 iunie. Asta înseamnă un plus de 700 MWh de energie nucleară în piață, ceea ce înseamnă că va fi mai greu pentru Complexul Energetic Oltenia, care produce cea mai scumpă energie și este primul afectat. Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Litigiu! Vrea să cultive terenurile din mijlocul carierei. Un gorjean se judecă de câțiva ani cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia pentru o suprafață de teren de peste 20.000 de metri pătrați. Proprietarul a cerut ca pământul distrus de excavatoare să fie redat în circuitul agricol, pentru a-l putea cultiva. Instanța i-a dat dreptate, dar șefii companiei invocă anumite proceduri legale și hățișuri birocratice. Suprafața de teren se află chiar în mijlocul carierei Seciuri, închisă în urmă cu câțiva ani. Gorjeanul spune că încă din 2012 a depus cereri la companie pentru a-i fi amenajat terenul și redat în circuitul agricol. Nefiindu-i soluționată problema, Ilie P. a dat în judecată compania. Reprezentanții CE Oltenia au susținut, la instanță, că terenul nu poate fi redat în circuitul agricol fără a fi parcursă o anumită procedură legală. Mai întâi trebuie emisă o hotărâre de guvern de închidere a minei, aceasta nemaifuncționând din anul 2012. De altfel, terenul se află în mijlocul carierei și nu poate fi singurul redat în circuitul agricol, fiind nevoie de ecologizarea întregului perimetru minier.

Gorjeanul: Salariată a UMC Lupoaia, depistată cu coronavirus. O angajată a Secției Electrice a Unității Miniere de Carieră Lupoaia, în vârstă de 42 de ani, a fost depistată cu coronavirus la finalul săptămânii trecute. Femeia este spitalizată. Ea s-a întors de la mare și trebuia să intre la muncă în schimbul al doilea, dar s-a simțit rău. A fost apoi testată, iar rezultatul a fost pozitiv. În urmă cu o săptămână, a fost depistat cu coronavirus și un lăcătuș mecanic, angajat la Atelierul Mecanic. Luna trecută, la Lupoaia s-au mai înregistrat alte două cazuri de Covid.

Impact în Gorj: Cum se va desfăşura şcoala. Vor funcţiona trei scenarii. Preşedintele Klaus Iohannis ca anunţat, miercuri, modul în care se va desfăşura noul an de învăţământ preuniversitar. Acesta a anunţat că şcoala va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală. Vor exista trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor. „Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii, în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile, nu doar pentru şcoli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra şcolilor. Aceste trei scenarii sunt: scenariul verde, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană în medie, în ultimele 14 zile, detectată cu COVID-19; scenariul doi, scenariul galben – între unul şi trei persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile; scenariul trei – când în media ultimelor zile au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here