Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Etex vrea să investească la Rovinari. „Așteptăm decizia CEO”. Compania Etex Building Performance, cea care deține fabrica de gips-carton de la Turceni, vrea să investească 6 milioane de euro în instalația de desulfurare a termocentralei de la Rovinari, pentru a-și putea asigura materia primă. Reprezentanții fabricii de la Turceni au purtat deja discuții cu șefii Complexului Energetic Oltenia. „În ultima perioadă, activitatea grupurilor energetice pe cărbune de la Turceni a fost mult redusă din cauza pandemiei, motiv pentru care au fost momente când CEO a sistat complet livrările de gips către noi. Nici înainte de această perioadă cantitățile de gips primite nu ajungeau la angajamentele contractuale luate de Complexul Energetic Oltenia față de Etex. Acesta este motivul pentru care am demarat discuții cu reprezentanții CEO despre posibilitatea extinderii contractului prin realizarea, la Rovinari, a unei investiții similare celei de la termocentrala de la Turceni, dar pe cheltuiala noastră, prin care să se recupereze și să se usuce gipsul rezultat din desulfurare în loc să fie pur și simplu aruncat pe câmp, ca un deșeu”, a declarat Gheorghe Budrugeac, director industrial la Etex Building Performance, pentru presa economică. Șefii Complexului Energetic Oltenia vor trebui să-și dea acordul pentru această importantă investiție.

Impact în Gorj: Angajări fără concurs la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu face angajări pe perioadă determinată. Unitatea medicală scoate la concurs 20 de posturi, cele mai multe fiind de asistent medical și infirmier. Este nevoie de patru asistenți și de patru infirmiere pentru secția „tampon“, acolo unde sunt internați pacienții suspecți de COVID-19, care se află în așteptarea rezultatelor de laborator. De asemenea, Spitalul Județean de Urgență mai angajează șase asistenți medicali debutanți la Secția de Boli infecțioase, unde sunt tratați bolnavii de COVID-19. Alte posturi sunt la secția ATI. Spitalul mai caută și doi biologi pentru Laboratorul de genetică moleculară, unde se efectuează testele de COVID-19. Contractele de muncă vor expira în 30 de zile de la expirarea stării de alertă.

Pandurul: Premierul Orban ajunge la Târgu-Jiu. Anunțul a fost făcut de primarul Marcel Romanescu. Vizita are ca scop lansarea candidaturii acestuia pentru un nou mandat de edil, dar și prezentarea unor proiecte. Întâlnirea va avea loc în fața Casei de Cultură din Târgu Jiu. ”Va veni să mă lanseze, dar odată cu acest lucru va avea loc și lansarea a două mari proiecte. Este vorba despre finanțarea Casei de Cultură, prin Compania Națională de Investiții, cu o sumă de 4,5 milioane de euro. Va fi o Casă de Cultură etalon. Domnul Orban mi-a promis că, atunci când se va semna documentul, va veni și vom organiza o conferință de presă exact în fața imobilului. În această lună o să aibă loc întâlnirea. Cel de-al doilea proiect este legat de realizarea podului de la Lainici”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Gorjonline: Medic neurolog de la Spitalul Motru, depistat cu Covid-19. Rodica Olaru, medic neurolog la Spitalului Motru, a fost confirmată cu coronavirus la finalul săptămânii trecute. Doctorița avea probleme mai vechi de sănătate, spun colegii săi de muncă, îngrijorați de modul în care a debutat boala. Inițial, Spitalul Motru i-a făcut testul pentru coronavirus, care a ieșit pozitiv. Pentru că starea pacientei s-a agravat, a fost transferată spre o unitate din București. Se speră într-o îmbunătățire a stării de sănătate a pacientei care se afla în pragul pensionării după o viață dedicată pacienților. În prezent, Spitalul Motru este aproape plin de pacienți suspecți de coronavirus, 7 fiind pozitivi, bolnavii neputând fi transferați spre Târgu-Cărbunești, deoarece acolo toate paturile sunt ocupate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here