Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Încă două decese Covid la Târgu-Jiu. Încă doi gorjeni infectați cu noul coronavirus au murit la spitalul din Târgu-Jiu. Ambii erau trecuți de 70 de ani. Numărul total al deceselor ajunge astfel la 32. Unul dintre decese este al unei femei de 79 de ani, cu diabet și hipertensiune arterială, iar celălalt al unui bărbat de 73 de ani, cu boală cronică de rinichi, în program de dializă, obezitate, diabet, insuficiență cardiacă. Până la raportarea de luni, numărul gorjeanilor infectați era de 880, din care 469 persoane sunt vindecate și externate.

Atac la conducerile companiilor de stat. Este vizat și CE Oltenia! Fondul Proprietatea a lansat, duminică, cel  de-al doilea atac public din ultimele săptămâni la adresa guvernului Orban, pe care îl acuză că numește în conducerea marilor companii de stat persoane fără competențe, doar pe criterii politice. Lipsa continuă a punerii în aplicare a legislației privind guvernanța corporativă la companiile de stat este deosebit de evidentă în opt companii, arată Fondul Proprietatea: Complexul Energetic Oltenia S.A., Societatea Națională a Sării S.A. Salrom, C.N. Aeroporturi București S.A., S.N. Aeroportul Timișoara – Traian Vuia S.A., C.N. Administrația Porturilor Maritime Galați, C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța, C.N. Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu și Plafar. ”Potrivit datelor Fondului, peste 90% dintre numirile reprezentanților Guvernului în Consiliile de Administrație ale acestor companii nu sunt conforme cu regulile de guvernanță corporativă, așa cum sunt prevăzute în OUG 109/2011, pentru că fie sunt stabilite politic sau persoanelor în cauză le lipsește experiența profesională relevantă”, arată Fondul Proprietatea într-un comunicat de presă.

Gorjonline: ”Miguel”, candidatul PENAL garantat de Romanescu, călcat de MASCAȚI. Primarul Marcel Romanescu a făcut publică lista cu liberalii care candidează pentru un loc în Consiliul Local Târgu-Jiu, la alegerile din această toamnă. Din cele 21 de persoane, selectate personal de Romanescu, deci, garantate de actualul edil al municipiului Târgu-Jiu, face parte și un individ în casa căruia polițiștii au descoperit, săptămâna trecută, o armă și peste 400 de proiectile metalice, iar acesta este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Este vorba despre persoana care se regăsește, pe locul 19, ce-i drept, unul neeligibil și cu șanse extrem de reduse de a accede în Consiliul Local Târgu-Jiu, Mihai Pătrașcu.

Gorjeanul: Corpul de Control al CEO, în verificare la ELCFU Turceni! Compresoare pentru locomotive, găsite lipsă. Timp de trei zile, săptămâna trecută, reprezentanții Corpului de Control din cadrul Complexului Energetic Oltenia au luat la puricat toate documentele referitoare la intrările și ieșirile materialelor din gestiunea Secției ELCFU Turceni. Un astfel de control nu s-a mai făcut de o lungă perioadă de timp, iar verificarea nu a fost fără rezultate notabile. Potrivit unor surse din ELCFU, verificatorii au depistat că un număr de compresoare, care au funcționat pe locomotivele din dotarea secției din Turceni, la ieșirea din garanție, au fost demontate de pe locomotive și făcute dispărute. Prejudiciul ar fi destul de mare, dar, cel mai interesant este că, la o doar o zi după finalizarea controlului care s-a încheiat, vineri, un astfel de compresor a apărut, din senin, la poarta trei a termocentralei din Turceni, în câmp deschis, poziționat lângă un depozit de fier vechi al Secției ELCFU.

Impact în Gorj: O nouă conducere la Rotary Târgu Jiu. Clubul Rotary Târgu-Jiu are un nou Comitet Executiv. Președintele în exercițiu, Costel Mitruț, administrator al unei cunoscute firme din Târgu-Jiu, a preluat conducerea clubului de la Nicolae Goață, director al uneia din companiile importante din municipiu. „În timpul mandatului acestuia, una dintre cele mai importante acțiuni o reprezintă donația făcută de club pentru achiziția aparatului de testare a noului coronavirus cu care a fost dotat Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu“, se arată într-un comunicat de presă. La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc și prima întâlnire din noul mandat a membrilor Clubului Rotary, organizată într-un cadru diferit de cele obișnuite, la Aerodromul Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here