Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Nem Harghita! Detașare anulată pentru adjunctul șefului IPJ Gorj. Comisarul-șef Ion Frățilescu, adjunctul IPJ Gorj, a anulat, în instanță, dispoziția prin care a fost mutat cu serviciul la sute de kilometri de casă. Frățilescu a fost detașat, începând cu 13 aprilie, pentru șase luni, la IPJ Harghita. Chiar dacă primea cu aproape 1.000 de lei/lună în plus la salariu, adjunctul Poliției Gorj nu a fost de acord cu mutarea și a contestat această decizie. Concret, Frățilescu a cerut anularea Dispoziției inspectorului general al Poliției Române din 10.04.2020 prin care s-a dispus, „în mod cu totul nelegal, netemeinic și nejustificat”, detașarea sa la Harghita, în funcția de adjunct al șefului inspectoratului de poliție județean.

Fabrică nouă în Gorj. Investiție de 2 milioane de euro. Producătorul de materiale de construcții SOCERAM SA va ridica în Gorj, în orașul Târgu Cărbunești, o fabrică de producere blocuri BCA. Investiția este estimată la circa 2 milioane de euro și se va realiza în satul Cojani, pe un teren liber de construcții, cu suprafața de 100.000 de metri pătrați, aflat în intravilanul orașului Târgu Cărbunești. Fabrica va funcționa 11 luni pe an, o lună fiind rezervată pentru reparații și revizii. Lucrările de construcție vor începe imediat după obținerea tuturor autorizațiilor și avizelor necesare. Durata de execuție a investiției este estimată la circa trei ani. Investitorii au în plan ca fabrica să funcționeze cel puțin 20 de ani. Se vor crea circa 100 de noi locuri de muncă.

Impact în Gorj: Tatăl și fiica sa de șase din Motru, decedați în accidentul de pe centura Craiova, au fost înmormântați. Bărbatul, de 41 de ani și fetița sa, în vârstă de 6 ani, din municipiul Motru, care au decedat în urma unui accident cumplit pe „centura“ Craiovei  au fost înmormântați, sâmbătă, în cimitirul din localitatea componentă Roșiuța, acolo unde trăiau. Rudele, vecinii și prietenii care i-au cunoscut au venit să-i conducă pe ultimul drum. Aceștia erau încă șocați de cele întâmplate. Durerea a fost imensă în sufletul tuturor. Dan Băcescu plecase în concediu împreună cu soția și fiica sa. Toți erau fericiți pentru că plecau în vacanță cu o mașină nouă cumpărată de Dan. Tragedia a avut loc pe „centura“ Craiovei.

Gorjeanul: O firmă din Broșteni, ACUZATĂ că a excavat haotic după cărbune în Gorj! A lăsat haos în urmă. SC ENERGOCARB de la Broșteni din Mehedinți, localitate vecină cu Motru, firmă înființată în 2011, a explorat cărbune din Rîpa și Stroiești, lăsând în urmă gropi care sunt adevărate capcane pentru animale și cetățeni. Localnicii cer Gărzii de Mediu să vină să verifice zona, deoarece dezastrul ecologic este, în opinia lor, imens. Potrivit presei din județul vecin, în spatele Energocarb Serv SRL s-a aflat, initial, Cristinel-Dumitru Ducu, patronul firmei care și-a făcut apariția în zona Motru la sfârșitul anului 1999, când a cumpărat de la FPS societatea TPSUT SA, care s-a desprins în anul 1997 din fosta Companie Națională a Lignitului Oltenia (CNLO).

Gorjonline: Fostul președinte al Judecătoriei Târgu Jiu s-a stins din viață! Familia notarului Merișescu, în doliu. Romel Merișescu, soțul notăriței Anica Merișescu, s-a stins din viață, sâmbătă, la 74 de ani. Fostul judecător al Tribunalului Gorj, fost președinte al Judecătoriei Târgu-Jiu, a avut probleme de sănătate care au debutat brusc, luna trecută. A ajuns să fie internat la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu iar medicii nu i-au putut pune un diagnostic clar, asta spre disperarea familiei. A ajuns apoi pe mâna altor specialiști dar, în aceste ultime zile, situația s-a înrăutățit și s-a finalizat cu decesul bolnavului. Vestea cruntă a paralizat familia, apropiații acesteia, prietenii și cunoscuții familiei Merișescu care au transmis condoleanțe celor greu încercați.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here