Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Consiliul Județean Dolj achită despăgubiri proprietarilor de terenuri din județul Gorj. Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a emis dispoziția prin care întreaga suprafață de teren supusă exproprierii, în vederea derulării investiției în valoare de peste 115 milioane de euro pentru realizarea celui de-al doilea fir de aducțiune a apei Isvarna (Tismana)– Craiova a trecut în proprietatea publică a Județului Dolj. Terenurile vizate au o suprafață de peste 215 hectare, cea mai mare parte fiind pe teritoriul județului Gorj. Valoarea cumulată a despăgubirilor, care urmează să fie acordate foștilor proprietari, depășind 4 milioane de lei. De apă de la Isvarna vor benefica 16 localități aflat pe traseul conductei, cele mai multe din județul Gorj: Rovinari, Bâlteni, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni. Proiectul beneficiază de finanțare din fonduri europene, cu o valoare cumulată de peste 440 de milioane de euro.

Pandurul: Cazuri noi de Covid la CE Oltenia și Minprest. Zeci de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost raportate miercuri și joi în Gorj. Trei dintre ele ar fi la Cariera Roșiuța și unul la Minprest. În prezent, sunt 23 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia infectați și alți 133 monitorizați la domiciliu. 40 de angajați au trecut prin boală, dar s-au vindecat. În data de 30 iulie 2020, numărul total de cazuri de Covid în Gorj era de 791, din care 408 persoane sunt vindecate și externate, iar 25 persoane au decedat.

Salarii plătite din bani de la guvern. Supraveghetor: Mi s-a părut ciudat. Complexul Energetic Oltenia supraviețuiește de luni bune din banii primiți în primăvară de la guvern, ajutorul de 251 de milioane de euro. Banii au fost dați cu împrumut pentru achiziționarea certificatelor de carbon. Dacă împrumutul nu va putea fi restituit în șase luni și în mod evident nu va fi, atunci suma va deveni un ajutor de restructurare a companiei. Certificatele de carbon au costat mult mai puțin decât a estimat guvernul, astfel că plusul de bani a asigurat funcționarea companiei. Iulian Popescu, supraveghetor al CE Oltenia, a spus într-o emisiune, că la început i s-a părut ciudat ca o companie de stat să achite salariile cu bani de la guvern. “Mi s-a părut și mie inițial (n.r. – ciudat), dar dacă nu făceam asta, nu mai puteam discuta de CEO în această emisiune. De două-trei luni se plătesc salarii”, a spus Popescu. “Nici mie nu mi-a convenit. Și eu aș fi preferat să luăm certificate pentru 2020, dar ce puteam să facem? Cu ce plăteam salariile?” a adăugat supraveghetorul.

Gorjeanul: Sinucigașul din Craiova, care a omorât tatăl și fiica din Roșiuța, a lăsat un bilet de adio. Leontin Marian Popa (25 de ani) este tânărul care a ucis doi oameni nevinovați, tatăl și fiica de doar 6 ani din Roșiuța, după ce s-a decis că nu mai merită să trăiască și a provocat intenționat un cumplit accident rutier pe centura orașului Craiova. Acesta a lăsat un bilet de adio în care scria: ,,Te iubesc, Ana!”, mesajul fiind pentru fosta iubită care l-a părăsit și pentru fratele său. Marți dimineață, Leontin s-a urcat la volanul mașinii sale, un autoturism marca Seat, și a pornit pe ultimul său drum. La un moment dat, în timp ce conducea cu o viteză uriașă pe centură, Leontin a pătruns pe contrasens și a intrat în plin într-un autoturism  în care se afla o familie formată din soț, soție și o fetiță în vârstă de numai șase ani, toți din Roșiuța, de lângă Motru. În urma impactului deosebit de violent, Leontin, dar și fetița de șase ani și tatăl ei, de 41 de ani, au murit pe loc.

Gorjonline: Șocant! Căsătorie interzisă de un funcționar al Primăriei Țicleni, familie în prag de evacuare. Doi concubini din orașul Țicleni, care au împreună și un copil de șase luni, au fost refuzați de un funcționar al Primăriei Țicleni, când respectivii s-au adresat instituției în vederea depunerii unei cereri pentru căsătorie. Li s-a sugerat, că deși sunt în concubinaj de doi ani de zile, ar fi mai bine să stea separați deoarece primăria oricum a făcut demersuri să intre în posesia unei locuințe sociale împărțite de cei doi. Este vorba despre o garsonieră de nici 30 de mp, pe care respectivii o ocupă contra costa, plătind lunar 120 de lei la primărie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here