Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Contracandidatul primarului Pasăre la Dragotești – finul Pasăre. Campania electorală și alegerile ce ar trebui să aibă loc peste două luni ar putea genera o situație cu totul inedită la Dragotești, acolo unde actualul primar PSD Vili Pasăre e pe punctul de a-l avea drept contracandidat pe unul dintre finii săi. Culmea este că pe finul de la PNL îl cheamă tot ca pe primar, iar pentru alegători confuzia ar putea fi și mai mare. Claudiu Pasăre este bărbatul care s-a judecat în ultimii ani cu primarul de la Mătăsari pentru un teren pe care edilul a introdus rețeaua de canalizare a localității fără să aibă acceptul său. Procesul e încă la instanță, dar Pasăre e convins că va avea câștig de cauză, la fel cum crede că, electoral, poate face o figură frumoasă în fața nașului său.

Încă o demisie din PSD Gorj. Iulia Dumitrașcu-Vînă, om de afaceri și fost viceprimar la Târgu-Jiu, și-a dat demisia din PSD. Vînă era în partid încă din anul 1993. „Vă aduc la cunoștință demisia mea din partid începând din data de 27 iulie 2020 și mulțumesc totodată celor care pe parcursul acestor ani mi-au fost prieteni și colegi de echipă”, precizează Vînă în demisie. În spațiul politic se vorbește deja despre înscrierea Iuliei Vînă în partidul condus de Victor Ponta.

Gorjonline: Laboratorul Spitalului Târgu-Jiu prestează, CONTRA COST, pentru cei care pleacă în concedii! Testele suspecților de COVID, trimise la alte laboratoare din țară. Situație de neînțeles la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu unde conducerea a luat decizia să efectueze, contra cost, teste moleculare pentru infecția cu COVID-19, pentru cetățenii care vor să călătorească în afara României, în timp ce personalul laboratorului de genetică moleculară este extrem de redus, epuizat, iar unii angajați au intrat în concediu medical din cauza oboselii, iar zeci de teste sunt trimise, zilnic, către alte laboratoare din țară. La finalul săptămânii DSP Gorj a trimis, într-o singură zi, 70 de teste la laboratoare din alte județe, iar situația s-a repetat luni, când potrivit unui comunicat de presă al SJU, alte 60 de teste au fost trimise la alte laboratoare, în timp ce la Târgu-Jiu s-au efectuat 41 de teste, 10 cu aparatul Genexpert si 31 pe linia PCR de la laboratorul de genetică moleculară.

Impact în Gorj: Medic de la Secţia Ginecologie, depistat cu COVID-19. Încă un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost depistat cu COVID-19. O doctoriță din cadrul Secției Obstetrică-Ginecologie a avut rezultat pozitiv în urma efectuării testului. Tot la această secţie mai sunt infectate două asistente medicale și o infirmieră. „Au fost testate şase persoane din cadrul Secţiei Ginecologie, unde un medic a fost confirmat pozitiv. Sunt patru medici infectaţi cu COVID-19, patru asistenţi medicali şi o infirmieră. Anchetele epidemiologice efectuate au arătat că personalul a purtat echipament de protecţie. Toate cazurile confirmate  ar fi venit din contactul personalului din exterior şi nu au fost infectaţi de la pacienţi din cadrul Spitalulului Judeţean“ a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Pandurul: Primar înșelat de un fost polițist. A păcălit zeci de persoane. Un fost polițist și angajat al primăriei din Bălănești, acuzat că a înșelat mai mulți localnici, cu credite făcute în numele lor, a fost condamnat în primă instanță. Printre cei înșelați se numără și primarul Ovidiu Pungan. Ion Motorga, în prezent pensionar, a primit o pedeapsă de 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de trei ani. El a fost găsit vinovat pentru mai multe infracțiuni de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Faptele au fost săvârșite în perioada aprilie 2013 – iulie 2015. Motorga era reprezentantul CAR Unirea Gorj IFN, care funcționa chiar în sediul primăriei. El a făcut împrumuturi fictive în numele a zeci de localnici și angajați ai primăriei. Motorga lucra la primărie ca inspector la taxe și impozite. Acesta a falsificat inclusiv semnătura primarului Ovidiu Pungan.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here