Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Directorii CE Oltenia simt nevoia să se laude cu performanțe făcute din pix. Directorii Complexului Energetic Oltenia, copleșiți de problemele de tot felul cu care se confruntă societatea, simt nevoia să aibă o bună imagine publică. Pierderea de 250 de milioane de euro înregistrată de companie anul trecut este rușinoasă, dar directorii au ținut să sublinieze că și-au realizat indicatorii de performanță în proporție de 95,05%. Sunt însă performanțe făcute din pix.

Gorjenii care lucrează la Cariera Alunu sunt disperați: Rămânem pe drumuri. Minerii gorjeni care lucrează în Cariera Alunu, din Vâlcea, se tem că rămân fără locuri de muncă. Aproape toți salariații care lucrează acolo sunt din localități din Gorj, iar oamenii sunt disperați. Au cerut ajutorul liderilor de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, al autorităților și conducerii companiei să transfere acolo un utilaj de mare capacitate să-și poată relua activitatea.

Gorjeanul: Gospodăriile de lângă Coloana Infinitului, sub ape! Mirosul de hazna mută nasurile turiștilor. Proprietarii caselor situate de-a lungul străzii Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu, arteră situată la câțiva metri de Coloana Infinitului, se plâng de situația deplorabilă în care au ajuns, la orice ploaie gospodăriile lor fiind inundate. Apa le băltește și acum în grădini și în beciuri, iar efectul este ireversibil în timp, caselor fiindu-le afectată structura de rezistență. Proprietarii susțin că în zonă s-a construit haotic, canalizarea este subdimensionată, iar modalitățile găsite de fostele autorități de a ține sub control apa pluvială au fost distruse în urma unor autorizații de construcție date fără cap.

Consilierul municipal PNL, Mihai Paraschiv, a pierdut procesul prin care a contestat excluderea sa din partid. Decizia Tribunalului Gorj nu este definitivă. „Nu am primit citaţia pentru procesul respectiv. Cred că a fost un viciu de procedură a celor de la Poşta Română, de abia marţi am găsit o recipisă în cutia poştală, prima legată de acest dosar. Este vorba de o anulare a cererii, o respingere pentru faptul că nu au fost depuse documentele solicitate”, a declarat Paraschiv.

Gorj Domino: Ziua decisivă în PNL Gorj! Primarii Romanescu, Ungureanu și Modrea ar putea fi sancționați de Biroul Politic Județean. ”Trebuie să avem o discuție și cu primarii. Cel puțin într-un caz sau două s-a ajuns la o anumită limită. Nu mai poți! Gata!”, a fost afirmația președintelui PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care relevă faptul că organismul de conducere al filialei județene va tranșa lucrurile, în cazul primarilor care au mers la întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, iar în comunele pe care le conduc au devansat PSD cu doar câteva voturi, la alegerile din 26 mai a.c., sau mai rău, au pierdut. Potrivit unor informații, în analiza Biroului Politic Județean va intra și primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, care, în afara faptului că a pierdut în fața PSD, la scrutinul de la finele lunii trecute, a afirmat că, în 2016, conducerea organizației județene a PNL a făcut blat cu PSD, la alegerile locale, iar zilele trecute i-a cerut demisia președintelui Ludovic Orban, după declarațiile acestuia privind impozitarea veniturilor celor care lucrează în IT.

Impact în Gorj: Peste 4500 de gorjeni au primit taxa auto. Guvernul, prin ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a promis că va restitui taxele auto până la sfârșitul lunii mai 2019. Apoi însă, același ministru a spus că restituirea taxei auto este în planul ANAF și că românii vor avea banii în conturi, ”undeva luni-marți”. Teodorovici s-a declarat extrem de nemulțumit de modul în care Fiscul a gestionat această restituire. La nivelul județului Gorj, A.N.A.F. a restituit în perioada 3 – 5 iunie 2019 suma de 13.543.665 lei către 4.543 contribuabili români, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceștia în perioada 1 ianuarie 2007-31 ianuarie 2017. ”Demersul Ministerului Finanțelor Publice și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală va continua până la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români, care au achitat taxe auto (taxe auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu)” au transmis printr-un comunicat reprezentanții Finanțelor Publice Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here