Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, achitat în dosarul de la Tribunalul Gorj. Vâlcov a fost achitat, vineri, de Tribunalul Gorj, în dosarul în care a fost judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare. Fostul consilier de stat al ex-premierului Viorica Dăncilă a făcut, pe 14 ianuarie, primele declarații, în cauza de la Tribunalul Gorj. Acesta a spus în fața presei că este nevinovat și ,,Dacă există Dumnezeu, va fi achitare!”. Cauza a ajuns de la Tribunalul Olt la Târgu-Jiu, după ce Curtea de Apel Craiova a hotărât strămutarea dosarului. Fostul primar al municipiului Slatina a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru instigare la dare și luare de mită, suspiciunea fiind că ar fi iniţiat constituirea a trei societăţi care ,,acţionau ca un tot unitar”.

Gorjonline: Planul de restructurare al CEO, trimis Comisiei Europene până la finalul lui august. Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunțat că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia ar putea fi trimis Comisiei Europene până la sfârșitul lunii august, termenul limită. Deja i-a fost trimis comisiei un draft. În cazul în care Comisia Europeană nu aprobă planul de restructurare, compania va fi nevoită să returneze ajutorul de salvare de 251 milioane de euro, ceea ce ar fi foarte dificil. „De la început am fost deschişi şi am spus Comisiei Europene că dorim acest ajutor de salvare şi apoi să-l transformăm în restructurare. Până la sfârşitul lunii august vom avea planul de restructurare. Nu cred că este cazul de prelungire”, a spus ministrul într-un interviu acordat presei centrale. Virgil Popescu crede că CE Oltenia poate deveni o companie viabilă pe termen lung, care să aibă un mix de energie: cărbune, gaz şi regenerabile.

Pandurul: Cum au început minerii să creadă că există Covid 19: “Ne spuneau că e o șmecherie”. Minerii din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu mai iau în râs coronavirusul. Dacă până acum câteva zile, mulți erau sceptici și nu credeau în existența virusului, acum, după ce un coleg infectat le-a spus cum s-a simțit în spital, salariații companiei au început să respecte mai mult regulile de protecție. „Sunt unii care, și pe mijloacele de socializare, pe site-uri, dau un semnal de neîncredere, de scepticism. Am observat un lucru la colegi care, până zilele trecute comentau negativ, că nu există”, a declarat Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei. După ce un miner de la Tehomir, care a fost confirmat cu noul virus și internat în spital cu toată familia, le-a povestit colegilor săi, de pe patul de spital, cum s-a luptat să se vindece, colegii lui au început să se gândească de două ori înainte de a se mai întreba dacă există sau nu acest virus. ”Am trăit momentul când colegi salariați și-au schimbat atitudinea după discuția cu colegul de la Tehomir. Erau întrebări de genul: Câți bani ați dat pe măști, pe spirt? E o afacere! Nouă când ne măriți salariile? Ne spuneau că e o șmecherie cu Covidul. Acum nu mai sunt astfel de voci” a mai spus Rușeț, la un post local de televiziune.

Impact în Gorj: A fraudat examenul de bacalaureat dar instanța a anulat fapta.  Situație ciudată în județul Gorj. Un candidat prins copiind la examenul de bacalaureat, susținut la Liceul Tehnologic Țicleni, a fost ajutat de instanța judecătorească să treacă favorabil peste incident. Elevul a contesta procesul verbal al Comisiei de examen la Tribunalul Gorj, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, solicitând anularea acestuia. Candidatul le-a cerut magistraților să anuleze procesul verbal deoarece “este vital” să participe la o altă sesiune. Spre surprinderea sa, instanța i-a dat câștig de cauză. Inspectoratul Școlar Gorj anunță că va ataca decizia instanței.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

  1. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

Comment here