Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Primar din Gorj, infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre primarul din Bengești-Ciocadia, Victor Geogia. Acesta s-ar fi testat la un laborator privat, iar din rezultatul analizelor reiese faptul că primarul social-democrat ar fi purtătorul acestui virus. Direcția de Sănătate Publică Gorj va demara o ancheta epidemiologică. Geogia va fi internat, cel mai probabil, în spitalul Covid de la Târgu-Cărbunești.

CE Oltenia: Zeci de salariați infectați, sute în izolare. Zeci de angajați ai Complexului Energetic Oltenia s-au infectat până acum cu noul coronavirus. Este vorba despre 57 de mineri și energeticieni, dintre care 33 sunt vindecați și externați. Coronavirusul a lovit și în unitățile miniere din cadrul CE Oltenia, acolo unde mai mulți salariați au fost depistați ca fiind purtători ai acestui virus. Din păcate, au avut loc și două decese, ultimul fiind al unui bărbat în vârstă de 51 de ani. Acesta s-a prezentat la Timișoara pentru un consult medical, iar acolo a fost depistat pozitiv. La câteva zile a decedat. Consilierul managerului CEO, Ion Rușeț, spune că sunt luate toate măsurile de protecție în carierele miniere. Ba mai mult, aproape 200 de angajați se află în izolare la domiciliu.

Gorjonline: Finanțele, în control la USMO! Inspectori din Corpul de Control al AJFP Gorj s-au deplasat, joi dimineața, la sediul Uniunii Sindicatelor Miniere Oltenia, situat pe strada Victoriei la nr.22, pentru un control care a avut la bază o reclamație privind inactivitatea USMO. De altfel, Uniunea nu a mai organizat alegeri pentru forul de conducere, la Finanțe apare inactivă din 2017, ultimul bilanț contabil depus la ANAF este pentru anul fiscal 2014, iar USMO este parte într-un proces de faliment cerut de Primăria Novaci legat de datoriile sale ca acționar la Hotel Mina. La baza controlului se află o reclamație care îl indică și pe Marin Condescu, printre altele, pe motiv că acesta nu ar fi fost reprezentantul legal desemnat pentru Pandurii pentru semnarea actelor de insovență a clubului și înscrierea sa cu sume de bani în bugetul de asociere de la Pandurii.

Gorjeanul: Burlan scapă de dosarul ,,Masa caldă”! Doi șefi din CEO, trimiși în judecată! ,,Inventatorul” Mezinca, inculpat. Mai mulți foști și actuali șefi din cadrul structurilor miniere ale CE Oltenia din zona Motru au fost trimişi în judecată, în urmă cu câteva zile, la Tribunalul Dolj. Dosarul ajunge în instanță a doua oară, după mai bine de șase ani de la deschiderea anchetei și după trei ani de când a fost retrimis procurorilor pentru completarea cercetărilor. Printre cei 19 inculpați se regăsesc doi șefi aflați în funcții în compania energetică, iar surpriza este absența din lotul ,,Masa caldă” a lui Daniel Burlan, actualul președinte al Directoratului CEO, fost director al SNLO, în perioada supusă anchetei.

Impact în Gorj: Licitație de 36 milioane de euro la Consiliul Județean Gorj. Consiliul Județean Gorj va încheia un acord-cadru pentru repararea și întreținerea drumurilor județene. Licitația va porni de la suma de 177 milioane de lei, 36 de milioane de euro, și va avea o durată de patru ani. Societățile interesate pot să depună oferte până pe data de 22 august. Conform caietului de sarcini, componenta financiară va conta în procent de 90%. Societatea Ydail Construct, controlată de către omul de afaceri Ion Iordache de la Turceni, a câștigat licitația pentru acordul cadrul anterior și este de așteptat să participe și la licitația care va avea loc. Acordul-cadru va avea o durată de 4 ani de zile. În acest sens au fost demarate procedurile pentru organizarea licitației. Companiile interesate pot să depună oferte până luna viitoare, respectiv în data de 22 august.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here