Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Garda de mediu, control la Cariera Roșiuța, în urma sesizării Bankwatch! Roșca: Există un atac permanent asupra activității CEO! Garda de Mediu Gorj a făcut verificări la Cariera Roșiuța, exploatare minieră aflată în blocaj, după ce instituțiile statului au tot amânat eliberarea avizelor pentru a putea fi scoase din fondul forestier 2,6 hectare de pădure, teren achiziționat de Complexul Energetic Oltenia, pentru a constata dacă a fost afectată așa zisa pădure, în urma pornirii unui exacavator, pe 24 iunie a.c.. La acel moment, liderul sindical Nelu Roșca acuza Ministerele Mediului, Justiției și al Economiei, dar și CEO că întârzie de peste un an și jumătate, în mod nejustificat, deblocarea fronturilor de lucru.

Pandurul: Obligațiile de mediu ale CE Oltenia se schimbă la fiecare doi ani. Un miliard de euro a investit în ultimii ani Complexul Energetic Oltenia pentru a se conforma normelor impuse de Uniunea Europeană ca să polueze mai puțin. „S-au realizat investițiile de mediu la Turceni și Rovinari. Urmează, până la sfârșitul anului, să se finalizeze și la Ișalnița și Craiova. S-au cheltuit un miliard de euro pentru investițiile de mediu, pentru a putea fi conformi. Parametrii pe care trebuie să îi avem la noxe, praf, pulberi se schimbă o dată la doi ani. De la anul, trebuie să atingem alți parametri”, a declarat Daniel Burlan. Managerul CEO adăugat că banii nu au adus și eficiență energetică: „Aceste investiții de mediu nu aduc eficiență energetică, ci costuri suplimentare. Nu are ce eficiență emergetică să îți aducă desulfurarea. Le implementăm să avem emisii mai reduse”, a mai spus Burlan.

Gorjeanul: 12 candidați retrași și un absent, la proba scrisă a Definitivatului. Proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020, s-a desfășurat fără incidente în Gorj. Un singur candidat nu s-a prezentat la examen. Alți 12 au decis să se retragă din examen; lucrările lor nu vor fi evaluate și vor avea dreptul să se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale.

În Gorj, au fost admiși la proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ 77 de candidați, care au îndeplinit toate condițiile necesare: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul pentru anul școlar în curs „Bine” sau „Foarte bine” și media aritmetică a notelor obținute la inspecția la clasă și la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8.

Impact în Gorj: Donație importantă pentru Centrul de Transfuzii Sanguine din Târgu Jiu. Vești bune pentru Centrul de Donare Sanguină din Târgu Jiu. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu s-a implicat în donarea de aparatură modernă, tocmai pentru ca analizele celor care donează să fie făcute în cele mai bune condiții. De asemenea, pe lângă aparatura ce a fost donată instituției medicale, au fost renovate și două laboratoare. Totodată, luna viitoare va ajunge în centrul de donare și un aparat de testare a hemoleucogramei, spune șefa Centrului de Donare Sanguină din Târgu Jiu, Călina Căluțoiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

  1. […] Sursa articol si foto: radioinfinit.ro Cititi tot articolul […]

Comment here