Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: AUTORITĂȚILE, ÎN ALERTĂ! Câteva zeci de pocăiți din cele două comunități de romi din Târgu-Jiu, confirmați cu COVID-19! UN NOU RECORD ÎN GORJ. Mai mult de 40 de romi din cartierele Obreja și Meteor din Târgu-Jiu au fost confirmați ca fiind infectați cu virusul SARS-CoV-2, susțin surse medicale. În județ, situația e la fel de gravă, numărul celor infectați a ajuns aproape de 50. Trebuie menționat că romii nu refuză internarea, iar dintr-o singură familie au ajuns în spital în jur de 15 persoane. Autoritățile au declanșat anchete epidemiologice de amploare printre locuitorii celor două cartiere de romi, iar cei infectați au fost internați în spital. În jur de 15 membri ai familiei lui Ion Ministru au fost confirmați cu COVID-19 și au ajuns în spital. Amintim că în plină stare de urgență, la jumătatea lunii aprilie, pastorul Ion Ministru a oficiat un ritual de botez în comunitatea de romi din cartierul Meteor din Târgu-Jiu.

Gorjeanul: Prunariu pleacă din Consiliul Județean Gorj. Mihai Prunariu, fostul vicepreședinte PSD Gorj, și-a dat demisia din partid și din funcția de consilier județean. Demisia a fost înaintată cu data de 9 iulie. Prunariu nu a luat încă o decizie cu privire la viitorul său politic. „Mi-am înaintat demisia și la partid, și la Consiliul Județean. Deocamdată, nu am vreun angajament politic. Nu știu dacă voi mai face politică sau nu, asta este dilema mea. Nu am luat încă nicio decizie. Sunt dezamăgit de politică, dar nu asta e important. Important este să rămâi om”, a declarat Mihai Prunariu, care vorbea la un moment dat despre o colaborare cu partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Pandurul: Trei proiecte pentru CE Oltenia, aprobate de guvern. Guvernul Orban a aprobat, joi seară, în ședință, trei proiecte de hotărâre privind scoaterea din circuitul silvic a unor terenuri forestiere pentru crearea fronturilor de lucru în carierele Complexului Energetic Oltenia. Hotărârile de guvern se referă la Roșiuța și Jilț Sud, informația fiind confirmată de managerul interimar al CE Oltenia, Daniel Burlan. Problema fronturilor de lucru s-a acutizat în toate carierele companiei. Excavatoarele stau blocate pentru că nu mai au unde să înainteze. La Roșiuța este nevoie de tăierea unei suprafețe de pădure de circa 2,7 hectare.

Șefii spitalului și-au recuperat o parte din sporuri. Succes parțial în instanță al salariaților Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Zeci de angajați au rămas din toamnă fără sporul de confidențialitate. Asta după ce Ministerul Sănătății, în urma unui control, a dispus „tăierea” lui, după ce a constatat că sporul a fost acordat „în mod discreționar, discriminatoriu și fără nicio bază legală”. Sporul era încasat de doar 51 de angajați ai spitalului, iar cuantumul acestuia ajungea până la 30% din leafă. Plata sporului a fost sistată începând cu 1 septembrie. Oamenii s-au adresat instanței de judecată. Atât directorul Vienescu, farmacistul-șef Ion Mădălin Călinoiu, cât și alți angajați ai spitalului și-au recuperat sporurile, însă doar pe câteva luni. Șefa UPU Târgu Jiu, Maddy-Andreea Huzu, a câștigat sporul de 15% până la finalul anului.

Impact în Gorj: Soția fostului pedelist Dan Gavrilescu, acuzată de furt. Soția lui Dan Gavrilescu, fostul mahăr de la Complexul Energetic Oltenia este acuzată de furt de către un chiriaș. Un tânăr de 22 de ani a trecut, joi, 9 iulie, prin momente cumplite. Alin Bălănoiu a închiriat în urmă cu o lună și jumătate o garsonieră în municipiul Târgu Jiu de la Mihaela Gavrilescu, soția fostului secretar executiv al PDL Gorj, Dan Gavrilescu. Acesta locuieste împreună cu prietena sa. Cei doi erau plecați când proprietara a intrat pe în locuință fără știrea lor. Mai mult  decât atât, Alin Bălănoiu, spune ca i-a dispărut suma de 2.000 de lei: „Am ajuns acasă și totul era răscolit. Nu am mai găsit banii pe care îi aveam, 2.000 de lei. Nu știu de ce a intrat în locuință fără știrea noastră. Noi avem contract până pe data de 19 iulie. Am chemat poliția. Nu este normal ce s-au întâmplat” a declarat tânărul. Mihaela Gavrilescu a declarat că nu a intrat în locuință și că Alin Bălănoiu nu mai are contract de pe data de 29 iunie. femeia a negat c-ar fi furat banii.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here