Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Lupoaia, cariera cu cel mai îmbătrânit personal. Pensionări masive. Cariera Lupoaia, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, este subunitatea la care lucrează cel mai îmbătrânit personal. Media de vârstă este de peste 51 de ani. Așa se face că, de aici, aproape toți minerii vor ieși la pensie în următoarea perioadă. Cel puțin cinci ani de acum înainte este cărbune în zonă pentru a putea funcționa Cariera Lupoaia. Asigurările vin de la managerul companiei, Daniel Burlan, cel care a afirmat că personalul de la Lupoaia este cel mai îmbătrânit în comparație cu alte cariere.

Impact în Gorj: Personalul medical din Gorj începe să dea semne de epuizare din cauza numărului tot mai mare de îmbolnăviri de COVID-19. În cele două spitale din județul Gorj în care sunt tratați pacienți cu COVID-19 se înregistrează tot mai multe cazuri, iar personalul medical începe să devină suprasolicitat. La Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești sunt internați 83 de pacienți infectați cu noul coronavirus, dintre care zece se află la terapie intensivă. „Este din ce în ce mai greu pentru că numărul bolnavilor continuă să crească. Temperaturile au crescut și este din ce în ce mai greu. Pe secție erau una sau două asistente pe tură care nu mai pot să facă față, astfel că este nevoie de trei-patru asistente pe tură. În acel combinezon este o căldură fantastică. Materialele de protecție se consumă foarte repede, mai ales în ultima perioadă când numărul îmbolnăvirilor este tot mai mare. Am început să avem probleme și cu stocurile de medicamente și o să organizăm licitații pentru a le procura“, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului de urgență Târgu Cărbunești. La  Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu sunt 16 bolnavi, capacitatea maximă fiind de 18 paturi. Conducerea unității medicale vrea să extindă capacitatea de internare a bolnavilor cu COVID-19.

Gorjonline: Jurist din Ministerul Energiei, împins de fostul ministru Petcu în CA al unei societăți a CE Oltenia. Acționarii societății Medserv Min SA, care asigură servicii medicale salariaților Complexului Energetic Oltenia și la care compania energetică deține capitalul majoritar, l-au numit, prin vot ”secret”, în Consiliul de Administrație al acesteia, pe omul fostului ministru al Energiei, Toma Petcu, după ce, în urmă cu patru luni, acesta a trecut, cu toată organizația ALDE din Giurgiu, la PNL. Acționarii Medserv Min SA le-au încetat mandatele provizorii administratorilor societății, în urmă cu două săptămâni și, pe lângă Adrian Nălbitoru și Florin Mergea, numiți, din nou, în Consiliul de Administrație, a apărut și numele lui Vasile Aurel Iancu. Adus în Ministerul Energiei, în aprilie 2017, după patru luni de când Toma Petcu fusese numit ministrul Energiei, direct în funcția de director al Direcției Avizare Legislație, prahoveanul Iancu este împins și în două comisii, ca reprezentant al statului, din care a câștigat 17.500 de lei, în primul an. În anii ce au urmat, ”omul lui Petcu”, așa cum era cunoscut în Ministerul Energiei, pe lângă venitul salarial de aproape 1 miliard de lei vechi, este propulsat și în comisia de privatizare a Hidroelectrica, așa că adăuga la salariu și indemnizațiile din cele trei comisii, un mizilic de 58.000 de lei. În 25 mai a.c., acționarii Medserv Min SA au primit în plic numele și CV-ul lui Vasile Aurel Iancu și l-au numit, printr-un așa zis ”vot secret” în Consiliul de Administrație al societății, pe o perioadă de patru luni. Astfel că, pe lângă cei 38.000 de lei pe care-i primește din calitatea de membru în comisia de privatizare a Hidroelectrica, Iancu va încasa o indemnizație, anuală, de aproximativ 16.000 de lei și de la firma de servicii medicale a CE Oltenia.

Gorjeanul: Primăria Fărcășești amendată pentru deșeuri aruncate în pădure! Consilier amenințat cu levierul. Scandal din nou la Fărcășești, unde consilierul local al PSD, Adrian Bălu, l-a surprins luni pe un angajat al primăriei aruncând gunoaie la marginea unei păduri. Deșeurile proveneau din construcții, după cum avea să confirme, miercuri, Garda de Mediu Gorj. Tone de pământ amestecat cu pavele și bucăți de beton provenite de la biserica din apropiere au fost aduse și cărate cu un utilaj al primăriei cumpărat recent, din fonduri europene. Bălu a declarat că l-a surprins pe angajatul primăriei descărcând gunoaiele la marginea pădurii, moment în care a fost înjurat și atacat cu acesta. Cu o zi înainte consilierul publicase pe Facebook informații despre salariul de peste 4000 de lei pe care îl primește tractoristul, lucru care nu i-a picat tocmai bine acestuia. Scena în care bărbatul vine către Bălu și îl amenință, dar îl și înjură, a fost filmată cu telefonul mobil și postată pe o rețea de socializare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here