Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: SURSE: Ex-prefectul Rujan, pe listele PSD! Candidatura lui Ciprian Florescu, în aer. Anunțul prefectului Cristinel Rujan că și-a înaintat, deja, demisia din funcție, premierului Ludovic Orban, alimentează, din nou, speculațiile cu privire la intrarea sa în PSD și faptul că va candida, la alegerile locale din această toamnă, pentru postul de primar al Municipiului Târgu-Jiu. Oficial, Rujan a acuzat anumite presiuni, prin prisma faptului că a avut trei controale în trei luni, iar la începutul acestei săptămâni, Corpul de Control din Ministerului Administrației și Internelor ”a descins”, din nou, la Prefectura Gorj, pentru verificări curente ale activității instituției. Surse politice afirmă că Rujan nu risca, prin această demisie, să-și piardă și calitatea de înalt funcționar public, dacă n-ar fi avut o garanție de la liderii locali ai PSD pentru un post sigur în administrație.

Camelia Caragea rămâne șefa Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în ședința de marți, delegarea în funcția de prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a actualului șef Camelia Caragea, după încetarea mandatului. Decizia a fost luată după ce, pe 30 iunie, aceasta a formulat o cerere pentru continuarea activității la această unitate, după încetarea mandatului. Camelia Caragea este, din 2017, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. O decizie a fost luată și pentru Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al instituției și prim procuror adjunct, va fi, începând cu data de 15 iulie, prim procuror la această unitate. Actuala șefă Michaela Loredana Teodorescu a fost delegată în funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la nivel central, pe o perioadă de șase luni, începând cu data de 16 iulie.

Gorjeanul: Lăcătuș de la SE Rovinari, depistat cu COVID-19! Familia spune, suspicioasă, că ar avea doar o răceală la plămâni. Familia unui salariat al CE Oltenia, depistat, sâmbătă seara, cu coronavirus, după ce omul s-a prezentat la UPU a SJU Târgu-Jiu, manifestând stările unei răceli, fără temperatură, crede că bărbatul nu are virusul, dar i s-ar fi pus acest diagnostic pentru a fi ținut în spital. Soția salariatului este convinsă că pacientul nu suferă de Covid-19, dar pentru a fi la număr, ar fi ajuns pacient în spitalul de la Târgu-Cărbunești. Soția, nora, fiul și nepoata angajatului CEO se află în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Pandurul: Ce partid ar putea da prefectul de Gorj. Prefectul de Gorj ar putea fi propus de către Partidul Mișcarea Populară, conform unor surse din Partidul Național Liberal. Cristinel Rujan a renunțat la funcția de prefect după ce timp de trei luni s-a trezit la ușă cu Corpul de Control al Guvernului, fiind vorba despre o hărțuire, din punctul lui de vedere. Teoretic, prefectul este apolitic, dar practic numirea noului prefect al județului Gorj ar sta în mâinile PMP. Formațiunea politică a fost alături de Guvernul Orban anul trecut, iar ca drept răsplată liberalii le-au promis 3 posturi de prefect. Liderul PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, spune că este prea devreme să se gândească la acest lucru, demisia lui Rujan fiind prea din scurt. ”O să ne gândim. Nu am luat încă o decizie în acest sens”, a spus Davițoiu.

Impact în Gorj: Lupul și liliacul mediteraneean cu potcoavă tergiversează o investiție importantă pentru Tismana. Primăria orașului Tismana este nevoită plătească sume importante de bani pentru tot felul de aberații birocratice. Acum trebuie să întocmească un studiu de impact cu privire la efectele pe care le va avea captarea unui izvor asupra lupului, liliacul mediteranean cu potcoavă mic și mare. Este vorba de captarea unui pârâu care se pierde printre pietre ca urmare a fenomenului carstic. Apa poate fi folosită la alimentarea cu apă a satelor Vâlcele și Topești care se confruntă cu probleme în timpul verii. Studiul a fost solicitat de către Agenția pentru Protecția Mediului Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here