Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Spitalele din Gorj sunt pline cu pacienți cu COVID-19. În spitalul din Târgu Jiu nu mai este niciun pat liber. În cele două spitale din Gorj, în care sunt tratați pacienți infectați cu noul coronavirus, numărul celor care sunt internați a ajuns la cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei. La Spitalul COVID Târgu-Cărbunești sunt 62 de pacienți, în vreme ce la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu sunt internați 18 pacienți, ceea ce reprezintă capacitatea maximă a spitalului. „Vrem să extindem capacitatea. În momentul de față nu mai avem niciun loc liber în spital“, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu.

Târgul auto Succes din municipiul Târgu Jiu a fost închis. Măsura a fost luată de către Direcția de Sănătate Publică Gorj, care a constatat că nu deținea autorizație de funcționare. Târgul, unde se adunau mii de persoane, și-a schimbat proprietarul, iar noua firmă care-l deține nu are autorizație de funcționare emisă de Primăria Târgu Jiu. „Activitatea târgului auto a fost suspendată până la remedierea deficiențelor. Trebuie, în primul rând, obținută autorizația de funcționare“, a spus Narcis Stoian, directorul DSP Gorj.

Gorjonline: Ea este patroana firmei care transportă minerii la carierele din Jilț! Contract de 93 de miliarde de lei vechi cu CEO. De la Praga până în Maldive și de la Paris până în Ibiza sau Mauritius, sunt doar câteva din itinerariile exotice ale patroanei Valcas SRL, firma cu sediul în Târgu-Jiu care transportă minerii în bazinul Jilț și care primește 2 milioane de euro de la CE Oltenia. Societatea aparține unei tinere arădence, de numai 19 ani, Nicolette Jasmine Orban, fiica omului de afaceri Ferenc Orban, care sigur nu știe unde e pe harta lumii comuna Mătăsari, locul în care firma sa are punct de lucru. Firma lui Ferenc Orban, J&R Car SRL, a fost abonată la banii fostei SNLO, cei ai fostelor complexuri energetice și mai apoi ai CE Oltenia, iar contractele pentru transportul minerilor parcă le-a lăsat moștenire societății deținute de fiica sa, odată cu rablele denumite pretențios autobuze, cu care sunt transportați minerii. Transportul salariaților de la domiciliu la locul de munci și retur pentru EMC Jilț, un contract consistent, de 9.387.811 de lei, a fost atribuit de către CE Oltenia, la data de 4 martie a.c., societății Valcas SRL.

Pandurul: Cele două cartiere de romi din Târgu Jiu, împânzite de polițiști. Cele două cartiere de romi din municipiul Târgu Jiu au fost luate cu asalt de autorități. Zeci de polițiști, reprezentanți ai Prefecturii Gorj și Consiliului Județean le-au oferit măști de protecție romilor din cartierele Obreja și Meteor. În cartiere au apărut mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele zile. Acțiunea autorităților a avut ca scop conștientizarea persoanelor de etnie romă privind limitarea răspândirii noului coronavirus. Oamenii au primit măști și mesaje informative. La acțiune au participat prefectul de Gorj, Cristinel Rujan și președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Gorjeanul: Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj ar putea prelua șefia instituției, în locul Michaelei Teodorescu. Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizează, astăzi, la ora 13.00, propunerea privind delegarea purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Mihaela Ciobanu, în funcţia de prim procuror. În prezent, Cristina Mihaela Ciobanu este prim procuror adjunct la această unitate de Parchet. Aceasta ar putea prelua șefia instituției conduse din anul 2014 de Michaela Loredana Teodorescu, care a fost delegată în funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la nivel central, pe o perioadă de șase luni, începând cu data de 16 iulie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here