Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Dezastru la Bacalaureat. 1859 de candidați au fost respinși.  În Gorj, nici măcar jumătate dintre elevii care au susținut examenul maturității nu au reușit să obțină o notă de trecere. „La Gorj a fost înregistrat un procent de promovabilitate de 49,75%. S-au înregistrat patru medii de 10. Au fost 437 de medii între 9-9,90 și 513 între 8-8,99. Totodată, au fost înregistrați 1859 de respinși. Din 3966 de candidați înscriși 237 nu s-au prezentat”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Notele de 10 au fost obținute de elevi ai Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”, Liceului ”Gheorghe Tătărescu” din Rovinari și Colegiului ”George Coșbuc” din Motru.

Gorjeanul: Învățător de la Școala Gimnazială Târgu-Logrești, cu dosar penal pentru lovire! Acuzat că a lovit cu sete un consătean cu o bâtă de baseball. Un cetățean din comuna Bustuchin, sat Valea Pojarului, a ajuns, săptămâna trecută, în stare critică la spitalul din Târgu-Jiu, după ce a fost lovit de vecinul fratelui său la care se afla în vizită. Bărbatul de 42 de ani a reclamat la poliție că nici măcar nu a avut vreo altercație verbală cu vecinul fratelui său, de profesie învățător, când în plină stradă ar fi fost lovit de respectivul cu o bâtă de baseball. Învățătorul Școlii Gimnaziale Târgu-Logrești era în stare avansată de ebrietate, spun martorii evenimentului, dar, cu toate acestea înarmat cu acea bucată de lemn i-ar fi croit câteva lovituri puternice consăteanului său, atât în zona feței, cât și în zona piciorului și a șoldului stâng. Polițiștii chemați la fața locului au întocmit dosar penal pentru lovire și alte violențe, iar ancheta este în lucru.

Pandurul: Sindicalist: Ne-au spus că CEO este în rahat. Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia s-au întâlnit, marți, în cadrul unei comisii mixte cu conducerea companiei. Au fost puse pe tapet probleme minerilor, iar unul dintre subiectele discutate a constat în acordarea ajutoarelor medicale. Întâlnirea sindicatelor cu directoratul din CE Oltenia a fost una cu scântei. Președintele sindicatului de la Cariera Jilț Sud, Ion Popescu, spune că unul dintre directorii companiei energetice i-a reproșat faptul că au venit să ceară bani. Ba mai mult, membrul din directorat ar fi afirmat faptul că CEO se află în…”rahat”. ”Au avut loc două ședințe pe tema ajutoarelor financiare pentru angajații grav bolnavi. Unii dintre directori mai avea puțin și ne lua la bătaie. Ne-au tras la răspundere, spunând că salariații vin pentru orice boală să ceară bani. Unul dintre directori a spus că CEO se află în rahat, iar noi venim să solicităm bani. Au venit ca la piață, nimic concret”, a spus Ion Popescu, la un post local de televiziune.

Procesul unui primar din Gorj, amânat până la toamnă. Primarul comunei gorjene Vladimir mai are de așteptat până a primi un verdict final în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Tribunalul Gorj a decis, marți, să amâne procesul până la toamnă, pe 15 septembrie, când vor fi citați ultimii doi martori din rechizitoriu. Această situație îi poate da peste cap planurile politice ale lui Ion Ianăși, dacă primarul mai este interesat de o nouă candidatură. În vara anului trecut, Ianăși a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a plătit lucrările de reabilitare a unui pod înainte ca acestea să fie făcute. Paguba este estimată de anchetatori la 270 mii lei.

Gorjonline: ALDE a căutat muuult candidat la Motru și a găsit: Petrescu care aduce falimentu’. Ilie Petrescu, fost senator, fost membru pe la aproape toate partidele politice și anunțat, din nou, candidatura pentru funcția de primar al municipiului Motru. Șefii organizației județene a partidului au uitat însă că de CV-ul actualului consilier local atârnă insolvența UEF Motru SA, societate care a disponibilizat masiv personal, în ultimii ani. Petrescu a condus societatea timp de trei ani, în perioada 2010 – 2012, iar la jumătatea lui 2014 a revenit la conducerea acesteia. Șefii CEO au ignorat atunci că, la data destituirii lui Ilie Petrescu, UEF Motru înregistra datorii de peste 30 de miliarde lei vechi, din care 11 miliarde de lei vechi era o datorie reeşalonată către Ministerul Finanţelor. Peste numai o lună de la revenirea în funcția de director al UEF, consilierii judeţeni liberali îi cereau demisia lui Ilie Petrescu, din cauza situaţiei financiare dezastruoase cu care se confrunta societatea. În noiembrie 2015, Unitatea de Execuție Foraje Motru SA a intrat în insolvență, câteva zeci de muncitori și-au pierdut locurile de muncă, iar deja de cinci ani aceasta se află în reorganizare judiciară.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here