Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Scenă de aproape 20.000 de euro la Bălești, asfalt de încă 35.000 de euro! Opt candidați pe loc. Autoritatea locală din Bălești nu se zgârcește la bani pe ultimă sută de metri înainte de finalul mandatului. Sub presiune electorală, pentru organizarea ediției din acest an a Zilelor Comunei Bălești, se vor cheltui în jur de 70.000 de euro. În acești bani intră lucrările la platoul unde se vor realiza manifestările, zona fiind proaspăt asfaltată, pentru scenă și mai ales pentru o copertină care costă, per total, 80.000 de lei. Dacă mai punem și prestațiile artistice care vor avea loc la început de septembrie, în plină campanie electorală, banii comunei nu se vor arunca degeaba pentru echipa second-hand a PSD, formată din liberali, pemepiști și câțiva pesediști. Mădălin Ungureanu și-a creionat deja echipa PSD pentru CL Bălești. Aceasta, în ordinea numerelor de pe tricou, este astfel: Mădălin Ungurenu(fost liberal), Vasile Cârstea(PSD), Dumitră Brăilă(fost PMP), Cristi Buicu, Cosmin Măgdoiu(PSD), Constantin Aninoiu(fost PNL), Ion Bălan (fost PNL), Maria Dovlete(fostă PNL).

Pandurul: CE Oltenia a deschis trei procese pe numele foștilor șefi. Complexul Energetic Oltenia se pregătește de procese cu foștii membri ai Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere. Compania ia în calcul să angajeze o casă de avocatură care să-i reprezinte interesele în instanță. Litigiile se vor judeca la Tribunalul Gorj. Cei 13 foști șefi din Complexul Energetic Oltenia vor răspunde în justiție pentru prejudiciile de zeci de milioane de euro depistate în ultimii ani la companie. Verificările au fost făcute de Corpul de Control al fostului premier Viorica Dăncilă și al ministrului Energiei. Primul proces a fost deschis pe data de 22 iunie. Este vorba despre o „acțiune în daune contractuale”. Sunt vizați cei cinci foști membri ai Directoratului – Sorinel Boza, Daniel Antonie, Adriana-Luminița Popescu, Dan Vasile și Ovidiu Bălăcescu, dar și foștii supraveghetori Cornel Bobâlcă, Dan Codescu, Valentin Cudric, Robert Ghelasi, Florin Marin, Mirela-Cristina Micu și Mihai-Cătălin Nichifor. Patru zile mai târziu, pe numele acestora a mai fost deschis un proces care are ca obiect „pretenții”. Separat, CE Oltenia i-a dat în judecată pe fostul manager Laurențiu Ciurel și pe fostul director Daniel Antonie, fiind vorba despre o acțiune în daune contractuale.

Gorjeanul: Băcița de pe Transalpina, vizitată la stână de ministrul Agriculturii. Vizită importantă, săptămâna trecută, pe Transalpina pentru băcița care și-a transformat stâna în popas pentru turiști. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a fost personal aici pentru a-i înmâna Mărioarei Băbu documentele oficiale pentru produsele montane și produsele tradiționale pe care băcița le produce la stână de ani buni. Ministrul a fost primit cu muzică populară, îmbrăcat apoi într-un cojoc ciobănesc, iar la final, pe pagina de Facebook a instituției pe care o conduce le-a recomandat turiștilor care vizitează Transalpina să poposească și la stâna băciței.

Impact în Gorj: Doi elevi din Bâlteni, de la agonie la extaz. Notele lor au crescut de 2.25 la 7.90 și de la 6 la 10. Doi dintre cei mai buni elevi din localitatea Bâlteni au trăit un adevărat șoc atunci când au văzut prima dată notele primite la Matematică. O elevă a fost notată cu 6, iar colegul ei cu 2,25. Au făcut contestație și surpriza a fost de proporții. Lucrarea de 6 a devenit de 10, iar cea de 2,25 a fost notată cu 7,90. Eleva are acum una dintre cele mai mari medii din județ de la Evaluarea Națională, după ce la Limba și Literatura Română a fost notată cu 9,80. Ea a avut nevoie de medicamente pentru a depăși momentul. Părinții elevilor care au susținut Evaluarea Națională la Bâlteni au fost revoltați ca urmare a acestei situații și au amenințat că vor face o petiție către Ministerul Educației Naționale.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here