Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Darius Vâlcov, așteptat la Târgu-Jiu, după ce şi-a dat demisia din funcţia de consilier al premierului. Darius Vâlcov este așteptat, astăzi, la Tribunalul Gorj, unde se află dosarul în care este judecat pentru instigare la dare şi luare de mită. Considerat „creierul” măsurilor legislative importante din guvernarea PSD, printre care OUG 114 şi legea salarizării, fostul ministru de Finanţe din guvernul Ponta a demisionat, luni, din funcţia de consilier al premierului Viorica Dăncilă, pe probleme economice, în care fusese numit în luna ianuarie 2018. La termenul de astăzi, de la Tribunalul Gorj au fost citate persoanele propuse de avocați, urmând să fie audiati și inculpații.

Gorjeanul: Şefii de consilii judeţene, aleşi prin vot uninominal. Preşedinţii consiliilor judeţene vot fi aleşi, din nou, prin votul direct al cetăţenilor, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobată, luni, de Guvernul Dăncilă. Vicepremierul Daniel Suciu a declarat că a primit puncte de vedere de la 34 de preşedinţi de consilii judeţene, iar 29 dintre susţin modificarea legislaţiei privind alegerea şefilor de CJ prin vot uninominal.

Peste 4.000 de voturi exprimate la alegerile europarlamentare din 26 mai au fost declarate nule în judeţul Gorj. Cele mai multe s-au înregistrat în municipiul Târgu-Jiu – 807, Motru – 303, Rovinari – 155, Turceni – 109, Runcu – 104 şi Bumbeşti-Jiu – 102. La polul opus se situează comunele Schela – 12 voturi şi Arcani – 13 voturi. Potrivit legii, sunt considerate nule buletinele de vot care nu poartă ştampila de control a biroului electoral al secţiei de votare, cele care au alt model decât cel legal aprobat sau la care ştampila cu menţiunea „VOTAT” are alt model decât cel legal aprobat sau este aplicată pe mai multe patrulatere, ori în afara acestora. Aceste buletine de vot nu intră în calculul voturilor valabil exprimate.

Pandurul: Davițoiu, martor în dosarul lui Ponta și Ciurel. Ce a declarat. Gheorghe Daviţoiu-Leşu, fost director al CE Rovinari în perioada 2009 – 2010, a depus luni mărturie în dosarul Turceni – Rovinari, referitor la contractele de consultanță juridică încheiate de fostele complexuri energetice cu Casa de Avocatură Șova și Asociații. În dosar sunt judecați foștii directori Ciurel, Cristea și Graure, deputatul Victor Ponta, dar și fostul senator Dan Șova. Davițoiu a explicat instanței de ce a reziliat contractul încheiat de predecesorii săi. “Am venit după Laurenţiu Ciurel. Pe perioada mandatului meu, contractul de asistenţă juridică cu societatea de avocatură a lui Şova a fost reziliat. Nu era cazul să mai continue. Era pentru asistenţă în cazul contractului instalaţiei de desulfurare a CE Rovinari. Parcă a fost o factură în perioada mandatului meu. Au fost achitate pe perioada mandatului meu o tranşă a datoriei la ICM şi s-a încheiat o tranzacţie. Nu mi s-a părut normal ca plăţile să fie făcute din bugetul de investiţii”, a spus fostul director al Complexului Energetic Rovinari, citat de Agerpres.

Directorii CE Oltenia și-au luat adio de la bonusuri. Supraveghetorii Complexului Energetic Oltenia au decis ca membrii Directoratului să nu primească indemnizația variabilă pe 2018, după ce indicatorii de performanță au fost îndepliniți în proporție de 77%. Dacă și-ar fi îndeplinit indicatorii în proporție de 100%, cei cinci directori și-ar fi putut dubla veniturile. Directorii au stat prost atât din cauza pierderii uriașe, dar și pentru că nu au redus cât li s-a cerut prețul pe tona de cărbune și pe MWh. În schimb, au stat bine la capitolul investiții, unde au fost depășiți parametrii tehnico-economici în termenele programate.

Impact în Gorj: Proiectul de amenajare a Căii Eroilor, scos din nou la licitație. Primăria Târgu-Jiu a scos din nou la licitație amenajarea Căii Eroilor și a aleilor din cele două parcuri din Târgu Jiu în care se află operele lui Constantin Brâncuși. Valoarea lucrării cu peste 1.500.000 de lei. „Lucrarea se află în procedură de licitație în acest moment. Am mai scos-o o dată și nu s-a realizat procedura și a trebuit să actualizăm indicatorii conform Ordonanței 114. A crescut valoarea cu 17 miliarde de lei vechi“, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here