Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Cantităţi impresionante de material lemnos şi PET-uri au ajuns în lacul de acumulare din Târgu-Jiu. O cantitate uriaşă de material lemnos, PET-uri şi alte deşeuri au ajuns în lacul de acumulare din municipiul Târgu Jiu, în urma viiturii de pe râul Jiu. Timp de două zile s-a acţionat cu utilaje pentru ridicarea deşeurilor. Circulaţia pe centura municipiului Târgu-Jiu a fost oprită, pentru ca operaţiunea de scoatere a resturilor din apă să se desfăşoare în mod corespunzător. ”Pericolul a trecut dar rămâne necesitatea urgentă de continuare a investiției de la Valea Sadului, investiție finalizată în proporție de peste 80% pe partea de retenție și protecție împotriva inundațiilor, investiție pentru care Apele Române a făcut demersuri de preluare de la Hidroelectrica și continuare a lucrărilor astfel încât să asigurăm trecerea cu bine peste astfel de evenimente care pot pune în pericol nu doar municipiul Târgu Jiu, ci întreg sectorul Jiului de pe raza județului Gorj“, a transmis Alexandru Buduran, directorul Sistemului de Gospodărire al Apelor Gorj.

Gorjonline: Proiectul hidrotehnic de pe Jiu, început în ’89, care putea atenua viiturile, ABANDONAT! Cine e de vină? Autorităților din Gorj le-a trecut glonțul pe la ureche, la finele săptămânii trecute, după ce Jiul a făcut prăpăd de la Câmpul lui Neag și până la Aninoasa, în Hunedoara, și s-au apucat să curețe lacul de acumulare de la Vădeni când viitura era deja pe la Lainici, însă până la urmă, forța acesteia s-a mai atenuat până la Târgu-Jiu și toată lumea a răsuflat ușurată. Un proiect hidrotehnic, ai cărui parametrii tehnico-economici au fost aprobați de Nicolae Ceaușescu, care ar fi eliminat orice pericol pentru locuitorii județelor Gorj și Dolj, generat de un debit catastrofal, a fost abandonat de un deceniu, iar câteva documente elaborate în decursul ultimilor ani de Guvern, Hidroelectrica și fostul lichidator al companiei, Euro Insol SPRL privind stadiul lucrărilor și sumele necesare finalizării acestora, se bat cap în cap. Mai mult, deși soluții pentru finalizarea acestui obiectiv extrem de important a fost incluse în Strategia Energetică a României, aceasta nu a fost încă adoptată.

Gorjeanul: Zi importantă pentru Darius Vâlcov: Ar putea afla sentința în dosarul de la Tribunalul Gorj. Dezbaterile în dosarul fostului ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, încep, astăzi, la ora 13.00, la Tribunalul Gorj, când acesta ar putea afla și prima sentință. Cercetarea judecătorească s-a încheiat, urmând a fi expuse concluziile în această cauză. În timpul dezbaterilor, procurorul de caz va cere pedepse pentru inculpaţii în dosar, iar avocaţii vor susţine pledoariile finale. Vâlcov este judecat pentru instigare la dare și luare de mită. Fostul consilier de stat al ex-premierului Viorica Dăncilă a făcut, pe 14 ianuarie, primele declarații, în cauza de la Tribunalul Gorj. Acesta a spus în fața presei că este nevinovat și ,,Dacă există Dumnezeu, va fi achitare!”. Cauza a ajuns de la Tribunalul Olt la Târgu-Jiu, după ce Curtea de Apel Craiova a hotărât strămutarea dosarului.

Pandurul: Primește an de an despăgubiri de la CE Oltenia. Complexul Energetic Oltenia plătește bani grei pentru terenurile răscolite de excavatoare și neredate în circuitul agricol. Un localnic din comuna gorjeană Slivilești, care deține aproape 10 hectare de pământ, primește de ani buni despăgubiri în instanță pentru că nu-și poate cultiva terenurile. După noi tergiversări în justiție, CE Oltenia îi va vira gorjeanului o altă tranșă de bani. Judecătoria Târgu Jiu a decis în primăvara anului trecut ca proprietarul din Slivilești să primească suma de 83.919 lei, reprezentând despăgubiri pentru lipsa de folosință a terenurilor pentru anii 2015, 2016 și 2017. Complexul Energetic Oltenia a atacat sentința, motivând că nu este obligat să efectueze lucrări de redare în circuitul agricol și de ecologizare a suprafețelor menționate în cererea de chemare în judecată. Juriștii CE Oltenia au aruncat pisica în curtea Ministerului de resort, anume Ministerul Economiei, care are în structura sa Direcția Generală de Resurse Minerale, respectiv Serviciul pentru Închidere Mine, Conservare și Ecologizare. Tribunalul Gorj a reținut însă autoritatea de lucru judecat, respectiv sentința definitivă pronunțată de Judecătoria Motru. Prin acea decizie, compania a fost obligată să efectueze lucrări de ecologizare și de redare în circuitul agricol a terenurilor proprietarului din Slivilești. În plus, proprietarul a dovedit în instanță că terenurile sale sunt degradate din cauza lucrărilor miniere efectuate înainte de anul 2000. Curtea de Apel Craiova i-a dat însă dreptate gorjeanului. Sentința din 17 iunie este definitivă. Prin urmare, compania energetică este nevoită să achite despăgubirile stabilite de instanță.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here