Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Dosarul Ydail, în care mai mulți primari au fost acuzați de luare de mită, a fost clasat. Procurorul Lavinia Ilie de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a decis clasarea dosarului în care erau vizați primari cunoscuți din județul Gorj, primărița unei comune din Dolj și un om de afaceri apropiat lui Ion Iordache, fostul primar al orașului Turceni. Dosarul a fost deschis în urmă cu aproape șase ani. În urma unor percheziții a fost găsit un carnețel în care apăreau diferite sume de bani în dreptul unor primari. Este vorba de Mihai Calotă, primarul din comuna Urdari, Ilie Petroi, edilul localității Aninoasa, Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești, Petrei Grigorie, primarul comunei Plopșoru, Florinel Țuilă, din Cătunele, Ion Gruescu, fostul primar de la Negomir și Ana Ceană, primarul comunei doljene Melinești. Aceștia au fost puși sub acuzare pentru luare de mită și chiar trimiși în judecată în urmă cu un an, dar instanța de judecată a Tribunalului Gorj a considerat că probele nu sunt suficiente și a retrimis dosarul procurorilor.

Gorjeanul: Un nou eșec în justiție al unui fost director din CE Oltenia, în încercarea de a scăpa de închisoare! Fostul director al Diviziei Miniere a CE Oltenia, Daniel Antonie, condamnat, deja, definitiv, la 3 ani de închisoare cu suspendare și, pe fond, într-un alt dosar, la 4 ani de închisoare cu executarea pedepsei, a eșuat, în încercarea sa de a convinge justiția că fapta pentru care a primit prima condamnare a fost dezincriminată. În aceste condiții, lui Antonie nu i-a mai rămas decât o săptămână pentru a aștepta decizia Curții de Apel Craiova care-l poate salva sau trimite la închisoare. Tribunalul Gorj a respins, pe 18 iunie a.c., contestația la executare formulată de Daniel Antonie, fostul director al Diviziei Miniere a CEO, prin care solicita ca instanța să constate că a intervenit o lege penală nouă care dezincriminează abuzul în serviciu, faptă pentru care acesta a fost condamnat, definitiv, la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Gorjonline: Vicepreședintele ANPC, prezent la inaugurarea de la Rovinari. La invitația primarului orașului Rovinari, Mădălin Giurcău, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a participat alături de Nelu Tătaru, ministru al Sănătății, deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj și de oficialitățile județului la inaugurarea celui de-al 95-lea punct de lucru al ISU din România. Ulterior, la Spitalul Orășenesc ”Sfântul Ștefan” din Rovinari, a fost inaugurat un RMN și un Computer Tomograf recent aduse în unitatea medicală, cu fonduri de la Ministerul Sănătății. „Acest spital este un exemplu de bună practică, iar dotările și aparatura existente la Rovinari, ce lipsesc din foarte multe spitale, dovedesc o foarte bună implicare a autorității publice locale. Felicit pe această cale toate persoanele implicate, în mod special pe domnul Robert Dorin Filip, primar al orașului Rovinari!”, a transmis Mădălin Giurcău.

Pandurul: Grupul 5 de la Rovinari ar putea fi gata abia în doi ani. Sunt șanse mici ca grupul energetic 5 de la Termocentrala Rovinari să fie gata anul viitor. Sindicatele sunt pesimiste și s-ar bucura ca grupul să fie gata măcar în 2022. Va fi cel mai modern din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Investiția de la Rovinari se ridică la peste 500 de milioane de lei și ultimul termen de finalizare anunțat de oficialii companiei a fost anul 2020, dar lucrările se vor întinde pe cel puțin încă un an sau chiar doi, după cum a explicat sindicalistul Gabriel Căldărușe. Cel puțin 15 ani va putea funcționa, după modernizare, grupul 5 de la Termocentrala Rovinari.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here