Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Șeful Edilitara, confirmat cu COVID. Senator de Gorj, în izolare. Directorul Edilitara, societate subordonată Consiliului Local Târgu-Jiu, a fost diagnosticat miercuri seară cu COVID-19. Alexandru Zaharia se simțea rău de câteva zile, bănuind că ar fi vorba despre o răceală. După ce și-a pierdut gustul și mirosul, acesta a ajuns la spital. Conform unor surse, directorul Edilitara a intrat în contact și cu viceprimarul Aurel Popescu, dar și cu senatorul PSD, Florin Cârciumaru, aceștia urmând să se autoizoleze. Zaharia a participat la ședința la care a luat parte un reprezentant APAREGIO ce ulterior a fost diagnosticat cu noul coronavirus, mai mulți șefi din primărie și primarul Marcel Romanescu intrând în autoizolare.

Președintele BNS, despre pornirea excavatorului de la Roșiuța: A fost un gest disperat. Minerii de la Cariera Roșiuța au amenințat că pornesc miercuri un excavator blocat din cauză că Ministerul Mediului tergiversează eliberarea unui aviz pentru scoaterea de circuitul silvic a două hectare de pădure care se află în fața utilajului. Muncitorii nu mai pot lucra, dar cei din ministere nu au niciun stres. Abia în ziua protestului, premierul Orban i-a convocat pe miniștrii de la Mediu și Economie la o discuție cu conducerea Complexului Energetic Oltenia. Minerii au pornit excavatorul, dar conducerea companiei a anunțat că nu s-a intrat ilegal în terenul forestier, așa cum amenințaseră salariații, ci doar a fost verificată starea tehnică a utilajului. Președintele BSN, Dumitru Costin, atrage atenția asupra faptului că a fost un gest disperat al minerilor.

Gorjonline: Deputatul Vîlceanu: CEO este o companie care trebuie să fie consolidată și care nu dă oameni afară, ci angajează! Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu a dat asigurări, după întrevederea care a avut loc miercuri, 24 iunie a.c., între premierul Ludovic Orban și reprezentanții Complexului Energetic Oltenia, că guvernul își dorește rezolvarea pentru totdeauna a problemelor legate de fronturile de lucru din carierele miniere. Parlamentarul gorjean a precizat, într-o postare pe contul personal de pe o pagină de socializare, că Executivul este preocupat de îmbunătățirea activității producătorului energetic din Oltenia, iar compania trebuie consolidată și i-a asigurat pe angajații acesteia că nu-și vor pierde locurile de muncă.

Gorjeanul: Trei gorjeni pentru posturile bănoase de la stat. Cine a prins funcție. Bătălie politică pentru ocuparea unor poziții în instituții-cheie ale statului aflate sub control parlamentar. Funcțiile sunt remunerate cu mii de euro lunar, iar numirile se fac prin negocieri politice. Trei gorjeni și-au depus CV-urile pentru a prinde un asemenea post. Este vorba despre senatorul PSD Scarlat Iriza, de ex-judecătorul CCR Toni Mihail Greblă, dar și de Maria Moța, fosta șefă a femeilor din PDL Gorj. Fostul senator de Gorj, Toni Mihail Greblă, a fost susținut de PSD pentru ocuparea unei funcții de conducere în Consiliul Legislativ. Mai precis, pentru șefia Secției de Drept Privat, pe care a și câștigat-o cu 295 de voturi „pentru”.  Senatorul PSD de Gorj, Scarlat Iriza, își dorea să ocupe un post în cadrul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, dar nu a reușit. În cărți pentru a prinde o funcție este și gorjeanca Maria Moța, promovată la București, în timpul guvernării PDL, la șefia Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați. Moța s-a stabilit în Capitală, iar PNL o susține acum pentru a ocupa o poziție de membru în Comitetul director al Consiliului Național de Combatere a Discriminării. Numirile pentru CNCD vor fi validate de Parlament în ședința din data de 27 iunie.

Impact în Gorj: Ministrul Sănătății ajunge, astăzi, în Gorj. Nelu Tătaru va participa la inaugurarea punctului de lucru din orașul Rovinari, subunitate componentă a Detașamentului de Pompieri Motru din cadrul ISU Gorj. Înainte de acest eveniment Tătaru va vizita Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. În vizita efectuată la Gorj, ministrul Sănătății a promis că își face va face timp și pentru dialog cu autoritățile județului. Potrivit programului anunțat, Nelu Tătaru este așteptat la Prefectura Gorj la ora amiezii.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here