Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Schimbări la toate carierele CE Oltenia! Cine sunt noii șefi agreați de conducerea companiei. Reorganizarea Complexului Energetic Oltenia implică desființarea unor structuri din organigrama companiei, susțin surse din interiorul producătorului energetic, iar acest lucru determină unele schimbări în posturile de conducere la nivelul subunităților. Astfel, urmează să fie înlocuiți în funcții, în perioada următoare, șefii de cariere și adjuncții acestora, în contextul desființării EMC-urilor, fapt care a generat tensiuni uriașe în cadrul companiei, cu reverberații până la vârful organizațiilor județene ale unor partide. Potrivit surselor citate, Iustin Ioniță, directorul EMC Roșia Rovinari, urmează să fie numit șef al Carierei Tismana, în locul lui Gheorghe Pătruț. Ion Mogoș, șeful Carierei Roșia, va fi înlocuit în funcție, iar cel care-i va lua locul este Cosmin Trufelea. Aurel Dumitrelea, în prezent inginer șef producție la Cariera Roșia, va fi uns adjunct al exploatării miniere, în locul lui Nicolae Argint. La Cariera Pinoasa șeful exploatării, Gheorghe Mărășescu, va fi înlocuit cu Ion Borugă, finul lui Marin Condescu. Dragoș Vasile Vîgă, șeful Carierei Peșteana, își va pierde și el funcția, iar în locul său urmează să fie numit Vasile Nanu, în prezent adjunctul de la Jilț Nord. Conform acelorași surse, schimbările îi vizează și pe Gheorghe Dobrițanu, directorul Direcției Miniere, respectiv Ion Paraschivu, directorul tehnic al aceleiași structuri.

Impact în Gorj: Asistentă medicală cu COVID-19, nemulțumită de condițiile din spitalul de la Târgu-Cărbunești. O asistentă medicală de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, care este infectată cu noul coronavirus, susține că a fost transferată în mod abuziv, de la secția Oncologie a Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. „Nu mi s-a cerut acceptul pentru a fi mutată. Mă aflam în spital și am fost urcată abuziv în ambulanță și adusă aici. Nu mi s-au dat explicații, pe ce criterii sau ce a stat la baza acestei mutări. Nu mi s-a arătat niciun document. Pur și simplu, am fost luată pe sus și mi s-a spus că plec la Târgu-Cărbunești. Pentru mine a fost un șoc. Doctorița (…) a țipat la mine: «Te urci în salvare și acum pleci. Eu am hotărât asta». Am întrebat-o pe ce criterii. Am fost un șoc. Să te ia ca pe sacul cu cartofi și să te aducă aici. Șapte zile, cât am stat internată, doctorița nu a intrat la mine să mă consulte și să vadă cum mă simt“, a declarat asistenta. Femeia a mai spus că impresia ei este că la spitalul din Târgu-Jiu sunt tratați bolnavii care au funcții, pentru că sunt condiții mai bune, iar la cel din Târgu-Cărbunești sunt duși ceilalți pacienți.

Pandurul: Conducerea CE Oltenia, la discuții cu Orban. Premierul Ludovic Orban are, astăzi, în program o întâlnire cu conducerea Complexului Energetic Oltenia. La discuțiile programate pentru ora 12.00 sunt invitați și miniștrii de la Economie – Virgil Popescu și Mediu – Costel Alexe. Va fi discutată problema blocajului din carierele miniere, care nu mai au front de lucru din cauza birocrației din ministere. De exemplu, la Cariera Roșiuța din zona Motru, compania a cumpărat mai multe hectare de pădure pentru a extinde cariera, dar nu le poate defrișa, blocajul fiind la Ministerul Mediului.

Gorjonline: Senatorul Iriza a ratat funcția de la ANRE și salariul de 5.000 de euro. Comisiile de specialitate din Parlamentul României au votat, marți, 23 iunie a.c, persoanele care au optat pentru funcțiile de vicepreședinte, respectiv membru în Comitetul de reglementare al Autorității Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei. Astfel, Mircea Man, propunerea PNL pentru funcția de vicepreședinte, Valeriu Steriu, omul PSD și Marian Neacșu din partea PRO România, pentru posturile de membru în Comitetul de Reglementare, sunt cele trei nume votate de parlamentari. În aceste condiții, senatorul PSD Scarlat Iriza nu a prins un loc în forul de reglementare din cadrul ANRE.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here