Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Trei ani de procese pentru a fi despăgubit de CE Oltenia. Un localnic din comuna gorjeană Cătunele a câștigat în instanță despăgubiri de mai bine de 200 de mii de lei de la Complexul Energetic Oltenia. Omul s-a plâns că i-a fost afectată casa de lucrările miniere care au avut loc în zonă în urmă cu mai mulți ani. După trei ani de procese, instanța i-a dat dreptate. Fosta mină Lupoaia I s-a închis în urmă cu mai bine de 20 de ani. Deși Ministerul Economiei a cheltuit sume uriașe de bani pentru a ecologiza și a reda în circuitul agricol terenurile care au fost afectate de exploatarea minieră, în zonă au apărut probleme. Oamenii din satul Valea Mănăstirii s-au plâns că locuințele le-au crăpat, iar pământul este instabil, alunecările de teren amenințându-le agoniseala de-o viață. Au dat vina pe minerit și s-au adresat justiției, pentru a fi despăgubiți. Nu puțini sunt cei care au obținut bani frumoși de la compania energetică.

Gorjonline: Sejurul RUȘINII! Medici cu 15.000 de lei salariu s-au lăcomit la pachete turistice de câteva sute de lei, oferite moca de o instituție bancară. Un demers lăudabil al unei instituții bancare din România a arătat cât de hulpavi sunt unii medici, care au venituri considerabile și cum sunt pregătiți, în orice moment, să acapareze orice este gratis. Și nu, nu e vorba despre vreo promoție la tigăi, ci despre sejururi moca, la care, spre exemplu, brancardierii, infirmierele și îngrijitoarele, cu salarii de zece ori mai mici, n-au mai avut loc. O bancă din România a oferit o mie de pachete de vacanță, în semn de recunoștință, pentru personalul medical care a luptat în prima linie împotriva COVID-19, în cadrul unei campanii intitulată „Zile de odihnă pentru luptătorii împotriva COVID-19 oferite de CEC Bank”. În doar 24 de ore banca a primit solicitări peste numărul total de pachete de vacanță oferite în cadrul campaniei, așa că a suspendat înscrierile. Printre cei o mie de câștigători, se regăsesc și 18 medici și asistente de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și Spitalul Târgu-Cărbunești, însă mulți dintre aceștia nu au îngrijit bolnavi infectați cu COVID-19, iar acest lucru a generat discuții în mediul spitalicesc.

Gorjeanul: Vrea încă patru ani la primărie. A refuzat candidatura la Motru! Social-democratul Florinel Țuilă a anunțat că își dorește un nou mandat de primar al comunei Cătunele. Țuilă a afirmat că a primit mai multe propuneri de a candida la Motru, localitate vecină cu Cătunele, dar a declinat ofertele. PSD Gorj a anunțat însă că îl susține din nou pe viceprimarul Cosmin Morega în bătălia electorală de la Motru. Florinel Țuilă a fost ales în fruntea comunei Cătunele în anul 2000. De atunci, nu are contracandidat și câștigă alegerile la scoruri zdrobitoare, asta deși a cochetat cu mai multe partide politice.

Polițist de la Penitenciarul Târgu-Jiu, depistat cu coronavirus. Un angajat al Penitenciarului Târgu-Jiu a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus. „Polițistul de penitenciare își exercita atribuțiile de serviciu în sectorul administrativ, într-un obiectiv exterior locului de deținere”, a anunțat Administrația Națională a Penitenciarelor. În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacților. „Administrația penitenciarului aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Gorj și măsurile de intervenție adoptate la nivel de sistem” a transmis ANP.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here