Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Stadionul, branșat ilegal la rețeaua de apă? Romanescu îl trimite pe Pătrășcoiu la pensie! În lipsa unor echipe care să joace fotbal pe stadionul care a costat bugetul nu mai puțin de 25 de milioane de euro, în jurul acestuia continuă scandalurile, de această dată nefiind vorba despre vreo partidă de fotbal. „Meciul” se duce între operatorul local de apă, Aparegio, și edilul Marcel Romanescu, după ce, ieri, Poliția a fost sesizată cu privire la un posibil furt de apă din rețeaua ce alimentează orașul. Primarul neagă astfel de fapte, în timp ce directorul general Traian Pătrășcoiu vorbește despre o cantitate de circa 5000 de metri cubi consumată ilegal. Cantitatea respectivă a fost stabilită după ce muncitorii operatorului de apă au găsit la o verificare făcută la unul dintre căminele existente în fața IPJ Gorj două apometre pe care Aparegio nu le are în evidențele sale. Traian Pătrășcoiu spune că acestea au fost instalate acolo în timpul lucrărilor de amenajare exterioară a stadionului, dar nu au fost predate la Aparegio și, ca urmare, consumul e ilicit.

Autobuze „noi”, cu 1.000.000 km la bord pe străzile din Târgu-Jiu. Trei autobuze de culoare galbenă, culoarea liberalilor, vor circula de acum încolo pentru câteva luni pe străzile din municipiu. Ele au fost preluate de Transloc cu titlu gratuit de la o firmă privată pentru a rezolva fie și temporar problema lipsei unui parc auto modern, care să asigure condiții civilizate de transport la nivel de oraș. Parcul auto este unul învechit, cu autobuze care au un milion de kilometri la bord, dar, culmea, și cele „noi” care vor fi în trafic de acum încolo au și ele tot un milion de kilometri parcurși. Acestea se prezintă însă mult mai bine decât ale noastre pentru că au mers pe drumuri din Germania, iar confortul pe care îl oferă călătorilor este categoric superior.

Impact în Gorj: Avaria de la Parcul Industrial Bumbești Jiu a fost remediată. Societățile primesc din nou curent electric. Agenții economici din cadrul Parcului Industrial Bumbești-Jiu, singurul din județul Gorj, și-au reluat de joi activitatea, după ce avaria de la stația de conexiune electrică a fost remediată. Societățile nu au avut energie electrică pentru a putea funcționa timp de o săptămână. Defecțiunea s-a produs ca urmare a umezelii din această stație cauzată de precipitațiile abundente din ultima perioadă. Această stație de conexiune electrică aparține Uzinei Mecanice Sadu, în timp ce Parcul Industrial Bumbești-Jiu se află în subordinea Consiliului Județean Gorj. Reparația a fost executată în urmă cu două zile, iar joi s-au efectuat probele.

Pandurul: Condamnare pentru un primar din Gorj. Nu mai are voie la primărie. Probleme înainte de alegeri pentru primarul comunei gorjene Bumbești-Pițic. Michy Nioață a fost condamnat, în primă instanță, la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar vizând fraude cu fonduri europene. Primarul are mai multe interdicții, inclusiv de a fi ales și de a ocupa o funcție publică. Dosarul vizează modul în care fiica primarului a încasat subvenții de la APIA pentru o fermă în care a avut animale doar pe hârtie, tatăl ei fiind cel responsabil cu întocmirea documentelor. Tot cu suspendare a fost condamnată și fiica edilului.

Gorjonline: Voucherele de vacanță nu s-au încărcat pe carduri nici acum! Nemulțumiri în rândul salariaților CEO. Luna iunie este una dificilă pentru angajații Complexului Energetic Oltenia, reveniți înapoi la muncă după perioada de șomaj tehnic. Oamenii s-au trezit cu salariile diminuate, un miner pierzând între 700-1000 de lei la chenzină, și fără voucherele promise pentru 15 iunie. Administrația și sindicatele au decis la ultima Comisie Mixtă ca angajații care au rezervări, între 15 iunie-1 iulie, la mare sau munte, să solicite până pe 10 iunie încărcarea voucherelor, cu promisiunea că pe 15 iunie, cel târziu, problema va fi rezolvată. Nu s-a întâmplat asta, administrația dând vina pe pandemie și pe birocrație.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here