Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Dosarul penal al deputatului PSD Elvira Șarapatin, preluat de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Parlamentarul a rămas fără permis. Dosarul penal în care deputatul PSD de Gorj, Elvira Șarapatin, este cercetat penal pentru vătămare corporală și părăsirea locului accidentului a fost preluat de către Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, având în vedere statutul de parlamentar și imunitatea de care beneficiază. Aceasta a accidentat, vinerea trecută, în timp ce se afla la volanul mașinii sale, un pieton care se afla pe „zebră“. Mai mult decât atât, Elvira Șarapatin a fugit de la locul producerii accidentului. „A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, iar la data de 12 iunie, dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru competentă soluționare“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj. De asemenea, deputatul Elvira Șarapatin a rămas fără dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Gorjeanul: Declarații contradictorii, în legătură cu planul de restructurare al CEO. Ministrul Economiei: Programul este într-o formă…adus la minister! Oficialii companiei: E un document în discuție, nu este nimic clar! Memorandumul adoptat de Guvern, în ultimele zile ale anului trecut, conține, pe lângă acordarea unui credit de 1,2 miliarde de lei, necesar pentru plata certificatelor de emisii pentru anul trecut de către Complexul Energetic Oltenia, și un program de decarbonizare și restructurare a companiei. Cum cele șase luni de grație acordate CEO pentru rambursarea împrumutului expiră în luna august, iar compania energetică este în imposibilitatea de a înapoia banii, este evident că se va merge pe varianta unui Program de Restructurare pe care Guvernul trebuie să-l notifice Comisiei Europene, în vederea obținerii unui ajutor de stat pentru restructurare. Numai că, și în privința acestui Program de restructurare există unele termene care sunt depășite, așa că, în lipsa unui document clar, au apărut și declarațiile contradictorii pe tema acestuia, între ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și membri Directoratului CEO.

Pandurul: Vila unui medic gorjean, scoasă de sub sechestru. O instanță a Judecătoriei Târgu Jiu a decis, marți, ridicarea sechestrului asigurător dispus de Parchetul General asupra vilei medicului oncolog Mariana Găvănescu. Fosta șefă a secției de Oncologie a Spitalului Județean și soțul ei, administrator al unei firme care oferea servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, sunt acuzați că au fraudat bugetul Casei Județene de Sănătate Gorj, pentru bolnavii de cancer. Soții Găvănescu au fost trimiși în judecată în toamna anului trecut, pentru înșelăciune și fals în înscrisuri. Procesul pe fond încă nu a început, fiind judecate și admise mai multe contestații.

Poștăriță din Gorj, testată pozitiv pentru Covid-19. Panică în rândul localnicilor din Novaci, după ce au aflat că un agent poștal care lucrează în localitate s-a simțit rău și, în urma unei testări rapide, s-a dovedit că are Covid-19. Femeia este din satul Cărpiniș al comunei Crasna, iar în acest moment se află internată la Spitalul din Târgu-Cărbunești. Femeia a prezentat săptămâna trecută câteva simptome ușoare de răceală și a fost să-și facă un test rapid pentru a vedea dacă este infectată sau nu cu noul coronavirus.Testul a ieșit pozitiv, așa că factorul poștal din Novaci este în prezent la Spitalul din Târgu-Cărbunești.

Gorjonline: O firmă din Motru poluează în mijlocul municipiului! Locatarii cer să vină Garda de Mediu. De luni de zile, într-un spațiu care aparține firmei SC Lukaria COM SRL Motru, se dau foc la fel de fel de resturi menajere. Locatarii semnalează că văd fumul din locația respectivă, dens și negru, chiar de la blocurile situate vizavi. Supărați că situația se repetă periodic și nimeni nu îi ia în considerare, locatarii au fotografiat fumul și au solicitat gorjonline.ro să facă public cu ce poluare se confruntă, poate așa se autosesizează și Garda de Mediu Gorj și alte instituții care au atribuții de control.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here