Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Percheziții în Stănești. Criminaliștii au căutat droguri și topoare. Au fost percheziții, luni, în localitatea gorjeană Stănești. Mascații s-au întors la locuința în care au stat în aceste zile cei doi tineri din județul Buzău, care au ajuns în arest după ce au bătut mai mulți localnici și au alergat până și polițiștii cu pietre. Amândoi vor dormi în arest, urmând ca, astăzi, instanța să stabilească măsura preventivă care se impune în cazul lor. Potrivit unor surse din anchetă, mascații au căutat arme albe și posibil droguri în casa din Stănești și în mașina ce îi aparține unuia dintre scandalagii. Nu au găsit însă substanțe interzise, deși a fost percheziționat atent fiecare centimetru din locuință și mașină.

Podul și parcarea din Defileul Jiului, tot la nivel de promisiuni. De ani buni, guvernanții promit să termine modernizările din Defileul Jiului la capitolul infrastructură. După reabilitarea drumului național, au mai rămas restanți să realizeze o parcare în apropierea Mânăstirii Lainici și un pod peste Jiu pentru mașinile de mare tonaj. Investițiile se ridică la peste patru milioane de euro, potrivit celor de la Compania de Drumuri. Senatorul Florin Cârciumaru a încercat să afle care mai este stadiul proiectului, dar nu sunt șanse ca lucrările să înceapă prea curând. Nici despre parcare și nici despre podul peste Jiu, ambele proiecte în apropierea Mânăstirii Lainici, nu se știe nimic concret la mai bine de trei ani de când a fost finalizată modernizarea Drumului Național 66.

Impact în Gorj: Se amână reluarea licitațiilor pentru spațiile din incinta Stadionului. Licitațiile pentru spațiile din incinta Stadionului Municipal se vor relua doar după ce trece perioada dificilă. Primarul Marcel Romanescu a declarat că nu se riscă să organizeze o nouă strigare în condițiile în care prima acțiune a dat rateuri. „Analizăm această posibilitate văzând rezultatul primei licitație. Ne gândim să reluăm procedura după ce trecem de această perioadă dificilă. Oamenii de afaceri se gândesc să-și păstreze activitatea pe care o desfășoară, nu extinderea ei. Poate la începutul lunilor iulie-august vom scoate la licitație, la pachet, cele trei tipuri de spații pe care le avem la Stadion: hotel, spații administrative din spate și spații comerciale din față. Cred că nu este perioada cea mai bună pentru a scoate la licitație astfel de spații”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Gorjonline: Iată cum arată puntea pentru care justiția imaculată din Gorj i-a aplicat doar o amendă administrativă penalului Moșoiu! Deputatul Văcaru îl împinge, din nou, spre primărie. Pilonii uneia din punțile care trebuia să fie deja utilizată de locuitorii din Drăguțești, de mai bine de un deceniu, și pentru care s-au plătit miliarde de lei vechi din bugetul statului, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, sunt pe punctul de a cădea în Jiu. Cei găsiți răspunzători s-au ales cu pedepse cu suspendare, iar fostul primar Vasile Moșoiu, cel care a făcut și el plăți consistente pentru acele ruine, când a ajuns la cârma Primăriei Drăguțești, a fost ”spălat” de justiția independentă și imparțială din Gorj care i-a aplicat doar o amendă administrativă! Organizația județeană a Pro România mizează, în alegerile locale din această toamnă, pe Vasile Moșoiu pentru a candida la postul de primar la Drăguțești, după ce s-a ales cu două pedepse pentru prejudicierea bugetului public al comunei.

Gorjeanul: O nouă licitație pentru modernizarea UPU Târgu-Jiu. Lucrări de 1 milion de euro. Consiliul Județean Gorj a lansat o nouă licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Târgu-Jiu. Investiția se ridică la un milion de euro. Un singur constructor s-a arătat interesat la prima licitație. Unitatea de Primiri Urgențe din str. Tudor Vladimirescu va fi extinsă și modernizată, printr-un proiect cu finanţare europeană şi din fonduri proprii ale judeţului. Consiliul Județean Gorj a organizat o primă licitație pentru atribuirea serviciilor de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări în luna mai. O singură firmă a fost interesată de investiție, însă aceasta nu a reușit să pună mâna pe contract. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Gorj, societatea în cauză nu a îndeplinit condițiile impuse de caietul de sarcini. Din acest motiv, licitația a fost reluată. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 iulie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here