Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Romanescu cere „demisia imediată” a lui Orban. Primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a solicita „demisia imediată” a lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al PNL, după ce acesta a declarat că IT-iştii nu ar trebui să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. „Ca și cetăţean al României care crede în oprirea declinului şi în restartarea în bine a ţării lui, ca preşedinte al PNL Târgu Jiu şi ca primar ales de români patrioţi, într-unul dintre cele mai roşii judeţe ale ţării – Gorj – luând act de declaraţiile impardonabile ale domnului Ludovic Orban, care doreşte diminuarea veniturilor IT-iştilor care n-au plecat, încă, din România, consider că dânsul nu mai reprezintă valorile şi principiile liberale şi că nu mai poate rămâne nici o zi în fruntea Partidului Naţional Liberal. Nici un bun român nu poate cere şi nu poate anunţa demararea unor măsuri legislative care să genereze amplificarea exodului specialiştilor IT din România şi împovărarea suplimentară a mediului privat, care este oricum sufocat la maxim prin măsurile falimentare luate de coaliţia PSD – ALDE” a scris pe pagina de socializare primarul din Târgu-Jiu. Romanescu a mai spus despre Orban că este „un preşedinte slab” şi a cerut desemnarea unui preşedinte interimar şi organizarea de alegeri în PNL.

Gorj Domino: Weber, îngăduitor cu trădătorii PSD, Vîlceanu taie în carne vie la PNL. Decizii total opuse ale liderilor celor mai importante partide din Gorj: Mihai Weber, președintele organizației județene a PSD, a declarat că l-a iertat pe Sorin Bucurescu, primarul care și-a trădat formațiunea politică, la alegerile din 26 mai a.c., în timp ce Colegiul Județean al PNL a decis ca organizația să nu-l mai susțină pe Constantin Bobaru pentru vreo candidatură, după ce primarul ”liberal” de la Bumbești-Jiu a tras, ”pe față”, cu PSD, la europarlamentarele de la finele lunii trecute.
Primă de 100 de lei salariaților CEO care au copii minori în întreținere. La finalul săptămânii trecute, vineri, salariații CE Oltenia, care au copii minori, au primit pe cardul de salariu, conform CCM, câte 100 de lei pentru fiecare copil. Următoarele prime se vor acorda în iulie, de Ziua Energeticianului, și în august, pentru mineri, de Ziua Meseriei. Acestea sunt în valoare de 1100 de lei, urmând să fie acordate sub formă de tichete cadou.

Pandurul: Se taie pădurea de la Drăgoieni. Cunoscuta pădure Drăgoieni, de la marginea municipiului Târgu-Jiu, va fi mai rară. O firmă a fost autorizată să exploateze lemnul pe o suprafață de 7,86 hectare. Localnicii au suspiciuni, fiind vorba de arbori seculari, de o mare valoare. Exploatarea a început la 15 mai și va dura până la jumătatea lunii august. Firma Transalpin 2008 SRL poate exploata 550 de metri cubi de masă lemnoasă. Exploatarea are loc în zona în care, în campanie electorală, a fost adus ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, să participe la o acțiune de ecologizare, alături de mai mulți voluntari.

Deficit uriaș de personal la Cariera Roșiuța. Sindicatul Liber de la Cariera Roșiuța atrage atenția într-o adresă trimisă acum două săptămâni administrației Complexului Energetic Oltenia asupra deficitului de personal. Potrivit președintelui Nelu Roșca, la un program normal, de cinci zile pe săptămână, deficitul este de 107 persoane. Atunci când cererea de cărbune crește și minerii sunt chemați la program de șase zile pe săptămână, deficitul de personal este de 286 de persoane, iar la un program de șapte zile, acesta ajunge la 392 de persoane.

Impact în Gorj: Restituirea taxei auto, amânată pe … luni-marți. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că restituirea taxei auto este în planul ANAF și că românii vor avea banii în conturi, ”undeva luni-marți”. Teodorovici s-a declarat extrem de nemulțumit de felul în care Fiscul a gestionat această restituire și a afirmat că este necesară o anchetă pentru a vedea unde s-au împotmolit funcționarii. Inițial, termenul limită de restituire a taxei auto și a banilor privind taxa pentru timbrul de mediu era prevăzut pentru data de 31 mai 2019. Ministerul Finanțelor a anunțat amânarea plăților pentru zilele de 3 sau 4 iunie 2019.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here