Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Primarul unei comune din Gorj a angajat firmă de contabilitate dar plătea și salariați pentru acest serviciu. La ultimul control al Camerei de Conturi Gorj din 2019, verificatorii instituției au constatat că situațiile financiare întocmite la data de 31 decembrie 2018 nu îndeplineau condițiile pentru a fi supuse auditării. Cei de la Camera de Conturi au cerut refacerea situațiilor, pentru ca acestea să ofere o imagine fidelă a situației financiare a Primăriei Albeni. Soluția găsită însă de primarul Ionuț Stan a fost angajarea unei firme de contabilitate. Deși consilierii locali nu au fost de acord, primăria tot a încheiat cu firma MEDPRO SRL un contract pentru prestarea acestor servicii, care ar fi trebuit, pentru 5000 de lei lunar, să se ocupe de aceste aspect, din 8 mai 2019 până la finalul anului. În lunile respective, primăria i-a achitat acestei firme 30.000 de lei.

Pandurul: CE Oltenia a mai pornit un grup. Complexul Energetic Oltenia a avut în această primăvară cea mai slabă producție din ultimii ani, lucrând zile întregi cu doar două sau trei grupuri energetice din cele 11 pe care le are. Joi a fost pornit un nou grup la Rovinari și s-a ajuns la patru grupuri în funcțiune pe total CEO, ceea ce încă este foarte puțin. CE Oltenia intra joi în piață cu 600 MWh, având pornite două grupuri la Rovinari, unul la Turceni și unul la Craiova II, termocentrala din Ișalnița fiind tot pe zero.

Într-un sat din Gorj, doar primarul și încă un localnic mai cresc animale. Gorjenii renunță rând pe rând să mai crească animale în gospodării. O recunosc chiar primarii din localitățile în care numărul celor care se ocupă cu această îndeletnicire este tot mai mic. De exemplu, într-un sat din comuna Slivilești în numai două gospodării se mai cresc animale, una fiind chiar a primarului. Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești, recunoaște faptul că localnicii au ajuns să-și vândă animalele pentru că nu au unde să le valorifice produsele. El dă vina pentru această situație pe Guvernul României, care nu susține în nici un fel crescătorii de animale.

Impact în Gorj: DSP Gorj și Spitalul Județean au demarat anchete în urma unei transfuzii greșite cu sânge. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj s-a autosesizat în cazul pacientului de 85 de ani, din Tismana, căruia i  s-ar fi efectuat o transfuzie cu o altă grupă de sânge. Conducerea DSP Gorj a dispus efectuarea unor verificări cu privire la respectarea normelor cu privire la transfuziile sanguine. Și conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va declanșa o anchetă administrativă. Familia pacientului susține că i s-a efectuat transfuzie cu sânge din grupa AB4, în condițiile în care bătrânul are 01 negativ.

Gorjeanul: Cinci milioane de euro pentru turismul din Baia de Fier. Parc dendrologic, amfiteatru în aer liber și trasee pentru bicicliști. Autoritățile locale din Baia de Fier au lansat o licitație de peste 400.000 de lei, pentru a achiziționa servicii de consultanță în vederea implementării unui proiect pe fonduri europene. Este vorba despre proiectul de 5 milioane de euro privind dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement a stațiunii Baia de Fier. Fondurile nerambursabile au fost obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Autoritățile locale vor să dezvolte în zonă un circuit cicloturistic, cu piste de biciclete, spații verzi și un amfiteatru în aer liber, amenajat lângă Peștera Muierilor, într-un parc dendrologic care va promova specii protejate în cadrul rețelei ecologice „Natura 2000”. Parcul se va întinde pe o suprafață de circa trei hectare. Contractul de finanțare a fost semnat în urmă cu un an, iar autoritățile achiziționează acum servicii de management de proiect.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here