Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Incompetență la SJU Târgu-Jiu. Unui pacient i s-a făcut o transfuzie cu altă grupă de sânge. Un bătrân în vârstă de 85 de ani aflat la ATI în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost la un pas de moarte, după ce, așa cum susțin rudele, i s-a făcut o transfuzie cu un alt tip de sânge. Pacientul a pierdut o cantitate mare de sânge și a fost transportat la spital. Ginerele acestuia a declarat că o persoană apropiată care ținea legătura cu cadrele medical i-a spus că s-a făcut transfuzie cu sânge. Pentru că pe stoc nu exista sânge suficient, rudele au mers să doneze pentru a-l ajuta. Doar că, în corpul bătrânului nu ar fi ajuns sângele donat de rude, iar starea bătrânului s-a agravat.

Gorjonline: SJU Târgu Jiu dotat cu încă un echipament medical performant. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu beneficiază de un nou echipament medical care va ajuta la depistarea anumitor boli. Acest lucru este posibil tot datorită Asociației Oamenilor de Afaceri Gorjeni, cea care a donat și pentru construirea laboratorului genetic din cadrul SJU Târgu Jiu. La campania de strângere de fonduri au fost implicați medici, dar și persoane fizice. Noul echipament ajută la depistarea a numeroase boli infecțioase sau alergii, pe lângă testarea efectivă în vederea depistării anticorpilor COVID.

Pandurul: Prefectul de Gorj: Este necesară energia pe bază de cărbune. Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a vorbit despre situația Complexului Energetic Oltenia, afirmând că această companie energetică este de departe cea mai importantă entitate economică din Gorj și nu numai. Prefectul speră ca măsurile ce vor fi luate pe viitor să nu afecteze angajații. ”Complexul Energetic Oltenia este de departe cea mai importantă entitate economică a județului Gorj. Este important ca activitatea companiei energetice să continue, producând energie pe bază de cărbune. Sunt aspecte legate de echilibrul financiar la CEO, fiind vorba despre cumpărarea certificatelor de CO2. Sper să fie menținut un echilibru, iar planul de restructurare să nu îi afecteze pe oamenii care lucrează în complex. CE Oltenia reprezintă cel mai important element economic al Gorjului, fără de care acest județ ar fi într-un picaj important”, a spus Cristinel Rujan, la un post local de televiziune.

Sindicaliștii din învățământ solicită, din nou, să fie testați pentru coronavirus atât elevii care vor susține examenele naționale, cât și profesorii care îi vor supraveghea. În acest fel, susțin liderii de sindicat, ar dispărea orice urmă de îngrijorare și persoanele testate pozitiv vor putea fi tratate și nu vor mai reprezenta un risc de infectare pentru cei din jur. Semnalul de alarmă a fost tras chiar după ce s-au confirmat primele cazuri de copii infectați cu Covid 19. Nu aveau simptome, așa că sunt foarte greu de identificat după un triaj simplu, la intrarea în școală. Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj a readus în discuție nevoia ca toți copiii și profesorii să fie testați pentru coronavirus înainte de a intra la examenele naționale. „Copiii și profesorii care intră la examenele naționale ar trebui să fie testați. Nu era un efort chiar atât de mare. În acest fel, erau asigurați și părinții, și profesorii, și copiii că totul decurge normal”, a declarat Constantin Huică.

Gorjeanul: Spitalul-suport COVID-19 de la Târgu-Cărbunești, evaluat de DSP Gorj. Direcția de Sănătate Publică trebuie să evalueze urgent situația spitalului din Târgu-Cărbunești care în ultimele luni a derulat activitate de tratare a pacienților infectați cu COVID-19. Evaluarea se face în vederea stabilirii reluării internărilor și a deschiderii spitalului pentru pacienții cu alte afecțiuni. Ministerul Sănătății a cerut, marți, direcțiilor de sănătate publică să evalueze de urgență situația în spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în vederea reluării internărilor și a intervențiilor chirugicale programate, precum și a activității în ambulatorii, pentru pacienții non-COVID. Adresa a ajuns deja și la Gorj, pe masa conducerii DSP care demarează evaluarea spitalului din Târgu-Cărbunești.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here