Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Anchetă după decesul minerului de 40 de ani. Decesul unul lăcătuș mecanic de la cariera minieră Tismana a Complexului Energetic Oltenia va fi cercetat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. ”Cel mai probabil, accidentul s-a produs după ce covorul de cauciuc a prins sapa de curățire pe care victima o ținea în mână, fiind atrasă între covor și tambur. Doi inspectori de muncă s-au deplasat la locul accidentului, după producerea acestuia,  evenimentul urmând a fi cercetat de către ITM Gorj”, a transmis Inspectoratul Teritorial de Muncă. Iulică Negomireanu și-a pierdut viața luni seara, la serviciu. Și polițiștii au demarat o anchetă. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Viziere pentru mineri. Complexul Energetic Oltenia va cumpăra sute de viziere de protecție. Acestea protejează ochii, nasul și gura împotriva particulelor de aer, lichide sau solide. Produsele vor fi împărțite în cariere și termocentrale, dar nu vor fi pentru toți salariații. CE Oltenia va achiziționa, în total, 352 de viziere. Cele mai multe vor ajunge la ELCFU Motru.

Impact în Gorj: Carieră privată de cărbune din zona Motru, sancționată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu. Reprezentanții instituției au constatat că nu a fost respectat amplasamentul aprobat pentru desfășurarea activității: „Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au început verificările activităților miniere din zona Motru. A fost identificată deja o societate comercială care desfășoară activități miniere în regim privat și care nu a respectat amplasamentul autorizat pentru exploatare. Fapta constituie contravenție, societatea în cauză fiind sancționată cu amendă în valoare de 50.000 lei“, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj.

Gorjeanul: Serviciul de apă și canal din Bălești, dat în concesiune. Contract pe șapte ani. Primăria Bălești caută un operator care să preia, prin concesiune, serviciul de alimentare cu apă și canalizare al comunei. Contractul este estimat la peste 2,6 milioane de lei. Serviciul de alimentare cu apă și canalizare al comunei este administrat, în prezent, de către societatea aflată în subordinea Consiliului Local Bălești, respectiv SC UTIL LOCAL SRL. Conform politicilor de mediu, aprobate la nivel național și european, serviciile de alimentare cu apă și canalizare trebuie asigurate cu personal specializat, cu operatori economici care să obțină atât autorizațiile și licențele de funcționare, cât și acreditarea de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Cum SC UTIL LOCAL SRL nu a obținut, în termenul legal, licența de prestare a serviciului de apă și canal, ANSRC a impus concesionarea prin licitație publică a acestor servicii.

Gorjonline: Cinci benzinării ale IPECO SA din județul Gorj, închiriate de o firmă din București. Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Socar Petroleum S.A. intenţionează să preia dreptul de folosinţă asupra a cinci staţii de distribuţie carburanţi operate de către IPECO SA în județul Gorj. Cele 5 staţii de distribuţie a carburanţilor, situate în judeţul Gorj, ar urma să fie operate de Socar în baza unui contract de închiriere de lungă durată. Socar Petroleum S.A., societate aparţinând grupului Socar, operează în prezent o reţea de 53 de staţii de distribuţie a carburanţilor la nivel naţional. În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei. IPECO SA a fost înființată la 07 decembrie 1994. La finalul anului trecut avea un număr total de 33 de angajați.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here