Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: CEO îi dă replică unui lider de sindicat. Complexul Energetic Oltenia a reacționat la criticile președintelui Federației Naționale Mine-Energie, Dumitru Pîrvulescu. Liderul de sindicat a vorbit, în spațiul public, pe tema pierderii, în instanță, de către companie, a acordului de mediu pentru cea mai mare și profitabilă carieră minieră din CEO. Șefii companiei sunt de părere că afirmațiile liderului FNME sunt neîntemeiate, punând pierderea acordului de mediu pentru Cariera Roșia pe seama unor „argumente ce țin de apreciere și interpretare”. Acordul de mediu pentru Cariera Roșia a fost anulat în instanță, la solicitarea organizației de mediu Bankwatch. „Dacă documentațiile ar fi făcute «beton», organizațiile non-guvernamentale nu ar avea cum să câștige procesele intentate companiei miniere de la Târgu-Jiu”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, președintele FNME.

Gorjonline: Marius Vlaicu va fi externat din spital! Are două teste negative la COVID. Președintele Crucii Roșii Gorj, Marius Vlaicu, internat în cea de-a doua jumătate a lunii mai în spital cu diagnostic de coronavirus, va fi externat din unitatea medicală. Acesta anunță că a primit două teste negative la COVID 19. „După cele mai lungi zile din viața mea în aceasta seara a venit și vestea cea mare. Rezultatele la două teste consecutive NEGATIVE! Am sperat, m-am rugat și am învins! Acum vad cu totul diferit viața, cu mult mai multa înțelegere si aceasta este partea cea buna a acestei nefericite experiențe” a transmis Vlaicu.

Pandurul: Leafă mai mare după plecarea din Directoratul CE Oltenia. Doljeanul Dan Vasile, unul dintre directorii revocați din funcție, la sfârșitul lunii aprilie, a dat compania în judecată. În primul proces, el a cerut suspendarea actului administrativ prin care a fost revocat din fruntea companiei, dar nu a avut câștig de cauză. Între timp, Dan Vasile a revenit la conducerea SE Craiova II, iar șefii companiei au decis, totuși, să-l recompenseze, majorându-i salariul. Fostul director nu renunță, însă, la lupta din instanță. Dan Vasile a ajuns în conducerea CE Oltenia pe data de 24 noiembrie 2017, încheind un contract de mandat pe 4 ani. Acesta s-a plâns la instanță inclusiv de faptul că i-au fost diminuate veniturile, odată cu revocarea din funcție. CE Oltenia l-a contrazis. „Această condiție nu este îndeplinită, simpla mențiune „veniturile subsemnatului au fost diminuate” nu se susține, în condițiile în care reclamantul a revenit la postul deținut anterior, respectiv director Sucursala Electrocentrale Craiova II. Potrivit Hotărârii Directoratului nr. 48 din data de 07.05.2020 – pct. 19, clasa salarială a acestuia a fost majorată la 59 c – salariul brut fiind în cuantum de 19.927 lei, implicit i s-a asigurat o sursă de venit mai mult decât rezonabilă”, a susținut consilierul juridic care a reprezentat compania în instanță.

Impact în Gorj: Garda de Mediu, în control la Primăria Târgu Jiu. Primăria municipiului Târgu Jiu va fi verificată de către Garda de Mediu Gorj. Comisarii instituției vor verifica spațiile verzi și dacă se respectă normativele europene privind suprafața de spațiu verde pentru fiecare locuitor, care este de 26 metri pătrați. Conform studiilor efectuate, în Târgu Jiu există o suprafață de doar 6,2 metri pătrați per locuitori.

Cosmin Popescu despre nemulțumiții din PSD: „Cine vrea să plece este liber să plece“. Președintele executiv al PSD Gorj și președinte al Consiliului Județean Gorj, le-a transmis un mesaj celor care sunt nemulțumiți și vor să plece din partid:  ”Am discutat cu domnul Weber și am avut și și Biroul Județean. Am stabilit că cine vrea să plece este liber să plece în această perioadă și să-și găsească altă cale politică de a candida, pentru că găsim resursă umană din interior sau din afara partidului. (…) O să aducem oameni noi în PSD“, a declarat Cosmin Popescu la un post local de televiziune. Liderul PSD  a mai precizat că nu vor exista înțelegeri cu alte partide sau cu alți candidați: „Nu o să facem înțelegeri subterane, pentru că noi ne respectăm colegii care intră în aceste competiții la consiliul local, Consiliul Județean sau primar. În primul rând, ne-am trăda pe noi“ a mai spus Popescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here