Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Asistenta infectată care nu a stat degeaba în spital. „Am trăit un șoc”. O poveste incredibilă de viață care vine din municipiul Motru, unde o asistentă care a fost infectată cu Covid-19 nu a putut sta departe de pacienți nici după ce a fost internată în spital. Aflată într-un salon din Târgu-Cărbunești, pentru că nu avea simptome grave, ea le dădea o mână de ajutor bolnavilor internați acolo, infectați și ei cu noul coronavirus. Liliana Semenescu a fost singurul cadru medical din Motru care s-a infectat, în ciuda măsurilor de precauție pe care le-a luat continuu. Vestea care i-a prăbușit toată lumea a venit la miezul nopții în urmă cu o lună. A fost infectată cu Covid-19 și a fost imediat izolată, apoi internată în spitalul din Târgu-Cărbunești. De la începutul acestei săptămâni, Liliana s-a întors la Spitalul Municipal Motru, în prima linie. Lucrează în Urgențe de peste 30 de ani și mărturisește că nu se sperie nici de Covid-19 și nici de alt virus și este conștientă că menirea ei este doar să facă oamenii bine.

Gorjeanul: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a pierdut pădurea tăiată din Rânca. Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor nu a reușit să ofere un răspuns concret unui cetățean al municipiului Târgu-Jiu, care a sesizat că o pădure din stațiunea montană Rânca a dispărut, în luna mai, sub topor. De altfel, ziarul Gorjeanul a făcut public un filmuleț postat de PER Gorj, partid care sesiza, luna trecută, că mai mulți arbori au fost tăiați brusc, în stare de urgență, din stațiunea ocolită de turiști. Ministerul a cerut răgaz pentru un răspuns, dând vina pe COVID că nu a găsit pădurea reclamată de la Rânca.

Gorjonline: Un primar din Gorj și-a luat mașină NOUĂ, și-a mărit ILEGAL salariul și și-a acordat abuziv indemnizație de hrană. Primarul comunei Albeni, Ionuț Stan, și-a parcat, ieri, noul autoturism, cumpărat în timpul mandatului de edil al localității, în fața instituției publice din localitate. Asta, spre supărarea localnicilor care au aflat că ultimul control de la Camera de Conturi Gorj a relevat nereguli grave în actul de conducere al primăriei și prejudicii care trebuie recuperate în câteva luni. De altfel, în raportul Camerei de Conturi Gorj se arată că edilul local și-a acordat ilegal timp de câteva luni, indemnizație de hrană în valoare de 347 de lei lunar, acesta majorându-și ilegal și indemnizația cu încă 2900 de lei. În nici patru ani de mandat, primarul Ionuț Stan, cel care a schimbat partidele ca pe ciorapi, a reușit să-și achiziționeze un teren în Târgu-Jiu, să-și construiască o vilă și să-și ia mașină nouă.

Se prelungește șomajul tehnic la CEO! Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au fost informate, miercuri, la întâlnirea cu administrația companiei, în cadrul Comisiei mixte, că a fost prelungit șomajul tehnic până pe 31 iulie a.c.. Mai exact, este vorba despre angajații care nu au efectuat 17 zile de șomaj tehnic, inclusiv personalul de exploatare sau cei care au efectuat aceste zile dar vor să prelungească acea perioadă, însă numai cu acordul șefului de secție, birou, etc. În acest sens, până pe 5 iunie, structurile din cadrul CEO trebuie să trimită la Direcția de Resurse Umane a companiei listele nominale cu angajații care urmează să fie programați în șomaj tehnic.

Impact în Gorj: Romanescu vrea mai multă implicare din partea Poliției și Jandarmeriei. Primarul Marcel Romanescu susține că Poliția Locală din Târgu-Jiu face treaba altor instituții în activitatea din domeniul ordinii și siguranței publice. Edilul cere ca Poliția Națională și Jandarmeria să se implice mai mult pe atribuțiile pe care le dețin pentru ca structura din subordinea Primăriei să poată să acopere alte segmente lăsate descoperite. „Vor fi reglementări la nivel național, dacă nu, vom lua hotărâri pe plan local pentru ca Poliția Națională și Jandarmeria trebuie să se ocupe mai mult de modul în care se desfășoară ordinea în Târgu Jiu. Din păcate, noi avem în Târgu Jiu cinci dintre serviciile Poliției Locale care se ocupă doar cu așa ceva. Este inadmisibil, mai ales că aceste atribuțiile Jandarmeriei și Poliției Naționale se intersectează cu cele ale Poliției Locale. Zona de urbanism construcții, curățenie și parcări sunt cele trei domenii prioritare pe care Poliția Locală trebuie să le aibă în grijă, nu pe parte de ordine publică și circulație. Am purtat discuții cu celelalte arme și le-am spus foarte clar ce pot să fac eu și ce trebuie să facă ceilalți”, a transmis Marcel Romanescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here