Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Vienescu revine la conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, dar pune condiții. Dumitru Vienescu va reveni de vineri, 5 iunie, la conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Acesta nu a luat o decizie cu privire la continuarea activității în funcția de manager al unității medicale. Vienescu va avea o întâlnire în acest sens cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu. „În primul rând, vreau să am o discuție cum președintele Consiliului Județean Gorj. Vreau să fie făcute o serie de modificări. A fost o perioadă stresantă din viața mea, cu multe nopți nedormite și nu vreau să se mai întâmple asta“, a spus managerul SJU.

Fiul lui Călinoiu, declarat incompatibil. Fiul lui Ion Călinoiu, fostul președinte al Consiliului Județean Gorj și președinte executiv al PSD Gorj, a fost declarat incompatibil de către Agenția Național de Integritate (ANI). Mădălin Călinoiu ocupă funcția de farmacist șef al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. ANI a constatat că acest a ocupat concomitent și funcția de administrator al unei firme. Și tatăl său, Ion Călinoiu, a fost găsit incompatibil de către ANI, pentru că a primit o sumă de bani în cadrul unui proiect derulat de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, ca expert pe educație.

Gorjeanul: Supraveghetorii CEO, la final de mandat. Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor alege, peste zece zile, noii membri în Consiliul de Supraveghere al companiei energetice. Mandatele actualilor supraveghetori expiră exact pe 12 iunie a.c., așa că AGA va numi viitorul CS, pentru patru luni, care va avea misiunea de a demara procedura de selecție a altor membri, pentru următorii patru ani. Potrivit unor informații, actualul CS nu va suferi modificări, iar acționarii vor încheia noi contracte de mandat cu toți cei șapte supraveghetori aflați în funcții.

Pandurul: Drum forestier, construit ilegal. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au descoperit un drum forestier realizat în comuna Runcu, ilegal, fără avizele de mediu necesare. “Întrucât drumul a fost executat și în sit NATURA 2000, proprietarul fondului forestier a fost sancționat cu amendă în valoare de 60.000 lei”, a transmis Garda de Mediu Gorj. Oamenii din zonă au semnalat de multe ori pe paginile de socializare și nu numai că zilnic treceau pe Cheile Sohodolului mașini încărcate cu lemne. Câtă vreme drumul forestier a fost făcut ilegal, este de presupus că nici exploatarea la care duce acest drum nu este legală. La începutul lunii mai, Garda de Mediu Gorj mai făcea o descoperire îngrijorătoare, tot pe Cheile Sohodolului. Comisarii au constatat că s-au făcut dislocări de roci acolo unde acestea îngreunau mașinile de mare tonaj care transportau lemne.

Gorjonline: Vîlceanu: Cred că fiecare salariat al CEO știe foarte bine care este situația. Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a făcut unele precizări cu privire la termenul prevăzut în Pactul verde european, pentru decarbonare, mai exact, anul 2050, până când țările membre UE trebuie să renunțe la energia provenită din combustibili fosili. Declarațiile parlamentarului gorjean au fost făcute în contextul reacțiilor generate de afirmațiile premierului Ludovic Orban cu privire la renunțarea la energia produsă pe bază de cărbune și trecerea pe gaze a unor grupuri energetice ale CE Oltenia. Vîlceanu a lăsat de înțeles că spiritele s-au inflamat nefondat, iar salariații CEO știu foarte bine care sunt etapele decarbonării, pentru că liberalii nu le-au ascuns situația reală. ”Premierul n-a spus nimic nou. Sunt lucruri despre care noi vorbim în Gorj de cel puțin doi ani. Acum că toți politrucii și ipocriții se arată surprinși, e o altă discuție. Faptul că la nivel european există o înțelegere prin care, până în 2050, toate țările trebuie să renunțe la energia pe cărbune e un lucru care se discută de foarte mult timp. Le aduc aminte pesediștilor că era premier Dăncilă când a început acest program care se numește Green Deal, dar atunci nu se dădeau de ceasul morții că se închide energia pe cărbune și nici sindicaliștii nu aveau nicio problemă cu Boza că închide energia pe cărbune. Lucrurile trebuie luate cu o anumită rezervă! Este un plan la nivelul UE pe care țările membre l-au gândit, dar nu înseamnă că el va putea fi pus în practică exact așa cum e. Chiar cu această criză din sănătate acest Green Deal a fost pus sub semnul întrebării, iar sumele de bani necesare pentru derularea lui trebuie regândite”, a declarat Dan Vîlceanu, la un post local de televiziune.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here