Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Perspectivă extrem de sumbră pentru minerit! Premierul Orban: va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune! CEO va trece pe gaz. Premierul Ludovic Orban, a precizat, luni seara, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi24, că România va renunța la energia produsă pe bază de cărbune. Orban și-a exprimat poziția extrem de ferm, în contextul Pactului verde european și a banilor alocați României de CE, în cadrul Fondului de tranziție echitabilă. „Principala noastră direcție de utilizare a banilor va fi în investiții publice, o spun de acum, investiții în infrastructura de transport, investiții în infrastructura energetică. Gândiți-vă că vine Green Deal-ul peste noi, noi va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune, va trebui să creștem eficiența energetică, randamentele și pe capacitățile actuale care lucrează pe gaz. E nevoie de proiecte ample de investiții în domeniul energiei, pentru că riscăm să alunecăm dintr-o țară net exportatoare de energie electrică, să ajungem să depindem de importuri în materie de energie electrică”, a spus Orban. Premierul României a anunțat și investițiile care vor avea loc în sectorul energetic, printre care și trecerea pe gaze a grupurilor energetice ale CE Oltenia. „Reactorul 3 și 4 (ale Nuclearelectrica – n.r.) este fundamental, trecerea pe gaz a Complexului Energetic Oltenia, trebuie să trecem la noile tipuri de energie”, a adăugat Ludovic Orban, la Digi 24.

Gorjeanul: Sindicatele din CEO, convocate la Rovinari. Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia sunt chemate la Rovinari, pentru o nouă ședință a Comisiei mixte administraţie-sindicate. Aprobarea regulamentului pentru achiziționarea de cărbune de către salariați se regăsește pe ordinea de zi a ședinței. De asemenea, vor fi aprobate și regulamentele pentru acordarea voucherelor de vacanță și a ajutoarelor pentru boli grave şi incurabile. În plus, cele trei federații reprezentative din CEO vor fi informate despre reluarea negocierilor la Contractul Colectiv de Muncă, dar și despre programul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Ședința dintre sindicate și șefii CEO are loc miercuri, 3 iunie, cu începere de la ora 10.00, la sediul Sucursalei Electrocentrale Rovinari.

Pandurul: Pierderi pentru CE Oltenia și în 2020. Cifrele nu arată bine în situațiile financiare ale Complexului Energetic Oltenia. Oficialii companiei admit că și 2020 va fi încheiat tot cu pierderi, la fel ca ultimii ani, de altfel. În acest moment, compania stă bine cu banii. Are salariile la zi și nicio datorie către bugetul de stat. Complexul Energetic Oltenia a prevăzut, însă, un an 2020 cu pierderi uriașe, în jur de 170 de milioane de euro. Compania gorjeană are în jur de 12.800 de salariați, cu un venit mediu brut de 6.567 lei.

Întreţinerea stadionului costă 20-40 de mii de euro. Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, care a vizitat arena din Târgu Jiu în week-end, a dezvăluit care sunt costurile întreţinerii acesteia. Orădenii vor lua ca exemplu stadionul din Târgu Jiu şi s-au interesat mai ales de costurile de întreţinere care, la Târgu Jiu, sunt între 20 şi 40 de mii de euro.  Spre deosebire de Târgu Jiu, unde se bat trei echipe pe un stadion, Oradea suferă la capitolul fotbal. Deşi edilul-șef Ilie Bolojan nu este un susținător al acestui fenomen, mai ales că nu are nici o echipă de fotbal în oraş, vrea să construiască un stadion asemănător celui de la Târgu Jiu.

Impact în Gorj: Stadionul Municipal folosit pentru festivitățile de final de an. Întrucât din cauza pandemiei, festivitățile de final de an nu au putut  fi desfășurate, autoritățile au în plan organizarea unui moment care să ridice moralul elevilor ce vor susține anul acesta examenele naționale. „Absolvenții din Târgu Jiu vor fi sărbătoriți înainte de examenele naționale. Organizăm, alături de unitățile de învățământ, un eveniment pentru absolvenții de gimnaziu și din învățământul liceal la Stadionul Municipal, în perioada 8 – 21 iunie, cu respectarea regulilor impuse de situația actuală. Fiecare clasă va fi programată din timp, începând cu școlile gimnaziale. Acești copii nu s-au putut bucura de evenimentele tradiționale organizate de fiecare generație de absolvenți. Vreau să le acord o mică bucurie, să poată sărbători, alături de colegi, acest pas important din educația lor” a declarat primarul Marcel Romanescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here