Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: 14 primării de alte culori politice, câștigate de PSD la europarlamentare. PNL a învins în 5 localități social-democrate, iar ALDE în 3 și în una liberală. Alegerile europarlamentare s-au finalizat, iar partidele din Gorj se pregătesc să facă analize. PSD a învins în Gorj cu 31,9%, reușind să se impună în 14 localități cu primari de alte culori politice. Este vorba despre: Târgu-Jiu-PNL, Motru-PNL, Bumbești-Jiu-PNL, Fărcășești- PNL, Prigoria-PNL, Stănești- PNL, Crasna-PNL, Ciuperceni-PNL, Padeș-PNL, Vladimir-PNL, Stejari-PMP, Telești-ALDE, Drăguțești-ALDE, Mușetești-PRU. PSD a pierdut însă cinci localități, în care PNL s-a impus, mai exact Bumbești-Pițic, Săcelu, Hurezani, Licurici și Mătăsari. ALDE s-a impus la Turceni, Tismana și Slivilești, localități cu primari PSD.

Gorj Domino: Se întâmplă în Gorj! Post de poliție, în container pentru sinistrați! Cu aviz de la „Doi ș’un sfert”! Postul de Poliție Brănești funcționează de aproape un an de zile într-un modul, precum cele folosite pentru persoanele sinistrate. Justificarea mutării activității într-un container de 18 mp, potrivit unui document intern al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj o constituie starea avansată de degradare a imobilului în care a funcționat, ani de zile, postul de poliție și lipsa banilor pentru repararea acestuia. Curios este că, pentru relocarea activității în acel modul a fost nevoie și de avizul Serviciului Județean de Protecție Internă, mai cunoscut sub denumirea de ”Doi ș’un sfert”.

Penitenciarul Târgu-Jiu rămâne fără judecător delegat. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 30 mai, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Gorj, desemnat judecător de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Târgu-Jiu, a lui Damian Cîrstescu. Magistratul și-a cerut eliberarea din funcție ca urmare a pensionării din data de 5 iunie 2019. În 2017, judecătorul Cîrstescu, a fost unul dintre numeroșii magistrați care a solicitat Guvernului retragerea proiectului de modificare a ”Legilor Justiției”.

Impact în Gorj: Motivele pentru care pot avea loc accidente de proporții la CEO. Un accident de proporțiile celui care a avut loc la cariera Alunu, din județul Vâlcea, se poate produce și la carierele din județul Gorj din  cadrul Complexului Energetic Oltenia. Bogdan Bejinaru, președintele Sindicatului Salariaților din CEO, a spus că există două motive care pot sta la baza producerii unor avarii de asemenea proporții: nerespectarea tehnologiei de lucru și lipsa reviziilor: „Un astfel de accident poate avea loc și la CEO din două motive. Primul ar fi iresponsabilitatea Guvernului manifestată prin întârzierea exproprierilor și scoaterea pădurilor din circuitul silvic. Sunt cele mai mari probleme. Din cauză că nu se respectă tehnologia de lucru se pot produce accidente. O a doua cauză este reprezentată de faptul că nu s-au făcut investiții. Din anul 2012 funcționăm doar cu cârpeli, pentru că nu sunt fonduri“, a declarat sindicalistul.

Pandurul: Probleme uriașe create de CFR Complexului Energetic Oltenia. CFR Infrastructură a anunțat realizarea în această vară a unor investiții pe ruta Motru-Strehaia, unde două poduri au nevoie de reparații. Este linia ferată pe care Complexul Energetic Oltenia transportă cărbunele de la Motru la Ișalnița. Dacă nu va putea face asta timp de 90 de zile, cât vor dura reparațiile, consecințele vor fi majore pentru compania energetică și nu numai. Senatorul PSD Florin Cârciumaru a spus într-o interpelare care ar fi cele mai grave cinci consecințe: reducerea producției de energie cu minim 700.000 MWh; neonorarea contractelor de furnizare a energiei termice pentru municipiul Craiova; neasigurarea contractului de furnizare abur cu uzina FORD; nerealizarea stocului de cărbune necesar programului energetic de iarnă și nerealizarea programului normal de lucru pentru salariații EMC Motru, ELCFU, SE Ișalnița, SE Craiova.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here