Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Primar gorjean vizat într-un dosar de evaziune fiscală. Primarul comunei Stejari, Robert Ionuț Păiuși, este vizat într-un dosar penal în care organele judiciare din Dolj fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au efectuat percheziții, joi, 28 mai a.c., la domiciliul lui Păiuși, de unde au ridicat mai multe documente. Robert Păiuși s-a trezit, joi dimineață, cu mascații SAS, la poartă, iar polițiștii SICE au efectuat o percheziție la domiciliul acestuia. Organele judiciare din Dolj au în lucru un dosar penal care vizează mai multe societăți comerciale, printre care și o societate comercială la care actualul primar a fost asociat. Robert Păiuși a deținut 50% din părțile sociale ale firmei Apier SRL din Craiova. În 2015, cu un an înainte de a fi ales primar, acesta a încasat de la firma respectivă 64.800 de lei.

Gorjonline: Trei șefi de la vârful Serviciului de Ambulanță, menținuți, ILEGAL, în funcții. Eșafodajul de mucava care a susținut, ilegal, în funcții câțiva directori din cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj s-a dărâmat, în lipsa avizelor de la Ministerul Sănătății, de prelungire a interimatelor. Cu toate acestea, trei dintre membri Comitetului Director sunt menținuți în continuare pe poziții de conducere, prin stratageme ale managerului, cu proptele în PSD, Constantin Mitroi. În aceste condiții, s-a ajuns în situația ca toate hotărârile Comitetului Director din ultima lună și jumătate să fie nelegale, la fel ca și documentele semnate de cei doi directori, economic, respectiv tehnic, precum și de asistentul șef. Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj a solicitat, pe 13 aprilie a.c., Ministerului Sănătății, aviz de prelungire a interimatului pentru directorul economic al instituției, Dalia Viezure, pentru directorul tehnic, Mircea Bunăiașu și pentru asistentul șef Manuela Tudorescu. După mai bine de o lună și jumătate acel aviz n-a mai venit de la ministerul de resort, însă atât directoarea economică, cât și directorul tehnic și asistenta șefă, sunt menținuți în funcții și, implicit, în Comitetul Director.

Impact în Gorj: O firmă din Argeș va introduce rețeaua de gaze la Tismana. Contractul pentru introducerea rețelei de gaze în orașul Tismana a fost câștigat de o firmă din Pitești. Valoarea contractului se ridică la 8,8 milioane de lei, cu 200.000 de lei mai puțin față de suma de la care a pornit licitația. „Am primit solicitarea constructorului pentru eliberarea certificatului de urbanism. Firma care a câștigat licitația este din Pitești, județul Argeș, dar mai are lucrări în județul Gorj. La licitație au rămas două firme, una din Mureș și cea care a câștigat. Față de prețul de plecare al licitației, suma cu care firma din Pitești a fost cu două miliarde de lei vechi mai mică, fiind de 88 miliarde de lei pentru cei 46 kilometri“, a precizat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

Pandurul: Maistru concediat disciplinar, reangajat la CE Oltenia. Ia o căruță de bani. Un fost salariat al Complexului Energetic Oltenia este reangajat în companie, printr-o decizie definitivă a instanței de judecată. Este vorba de Constantin Berescu, conducător formaţie de lucru la secţia electrică din cadrul Carierei Roşiuţa. Instanța a decis ca maistrul să beneficieze și de salariile restante. Și suma nu este una deloc de neglijat. Maistrul a fost concediat disciplinar în anul 2014, în urma scandalului pontajelor fictive de la Cariera Roşiuţa. Și asta abia după ce DIICOT a descoperit că un lăcătuș mecanic a fost pontat ani la rând ca fiind prezent la serviciu, deși ocupația lui reală era aceea de proxenet. Atunci, CE Oltenia a făcut mai multe anchete la Roșiuța și așa a aflat că inclusiv maistrul Constantin Berescu trăgea chiulul la serviciu. Bărbatul a și fost reținut pentru 24 de ore, pentru înșelăciune, fiind acuzat că a încasat drepturi salariale nemeritate în sumă totală de 117 mii lei. Mai precis, lui Berescu i s-a imputat faptul că, în perioada 2012-2014, a stat mai mult pe acasă, deși era pontat ca fiind la serviciu în fiecare zi. Iar munca „pe hârtie” i-a atras concedierea, astfel că maistrul a început lupta în instanță împotriva companiei. Pe 5 decembrie 2019, Tribunalul Gorj a dispus ca maistrul Berescu să fie reîncadrat la CE Oltenia. Și nu oricum. Instanța a obligat fostul angajator să-i achite salariile din urmă, pe mai bine de cinci ani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here