Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Condamnare cu amânare pentru cadastristul primăriei. Titluri de proprietate, desființate. Funcționarul Primăriei Dănești, reținut în urmă cu patru ani pentru înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale, a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Târgu Jiu. Ion Popeangă a primit un an de închisoare, dar instanța a decis să amâne aplicarea pedepsei. În schimb, mai multe titluri de proprietate au fost desființate de instanță. Deși cadastristul nu și-a recunoscut faptele, instanța a decis să amâne aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinței. În plus, magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au desființat mai multe înscrisuri, între care și 21 de titluri de proprietate. Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Cantina de la Săcelu, evaluată de CE Oltenia. Complexul Energetic Oltenia vrea să afle cât valorează cantina-restaurant de la Săcelu. În acest sens, compania achiziționează, prin cumpărare directă, servicii de evaluare și stabilire a valorii de piață a imobilului și a terenului aferent, în suprafață de 561 mp. Data limită pentru depunerea ofertelor este 2 iunie. În vara anului trecut, Directoratul CE Oltenia a decis vânzarea imobilelor nefuncționale din patrimoniul companiei, care generează doar costuri. Șefii companiei au solicitat, în august, aprobarea acționarilor pentru valorificarea, prin vânzare, a imobilelor disponibilizabile din patrimoniul S.E. Turceni și C.R.P.F.M. Săcelu.

Gorjeanul: I se confiscă o parte din avere! Tănăsescu nu mai are voie să fie șef la APIA! Decizie finală a judecătorilor Curții de Apel Craiova în dosarul care îl vizează pe fostul șef al Direcției Agricole Gorj, Dan Tănăsescu, acuzat de comiterea unor fapte de corupție. Instanța i-a interzis acestuia în mod expres să mai fie șef al APIA, de parcă ar fi condus vreodată o astfel de instituție, la mijloc fiind vorba, cel mai probabil, de o confuzie. Tănăsescu a fost găsit vinovat de acuzațiile formulate de procurorii DNA și nu are voie să ocupe vreo funcție publică timp de 4 ani de acum încolo, procurorii având dovezi conform cărora lua șpăgile chiar în apropierea clădirii Palatului Administrativ, acolo unde își are sediul și Direcția Agricolă Gorj. De asemenea, lui Tănăsescu îi sunt anulate declarațiile de avere în care nu a consemnat real veniturile avute și i se confiscă o sumă destul de mare pe care nu a putut să o justifice.

Impact în Gorj: Pandemia a redus încasările de taxe și impozite. Încasările Direcției de Taxe și Impozite Locale din Târgu Jiu au scăzut de la 400 mii de lei la 20 mii de lei pe zi. Conducerea unității pune slaba activitate pe seama situației actuale. Din cauza pandemiei atât veniturile oamenilor cât și grija dărilor către stat au scăzut. “În general, târgujienii vin să își declare imobilele, în special cei care au achiziționat în perioada aceasta mijloace de transport, clădiri sau terenuri și cei care au nevoie de diferite documente, în special certificate de atestare fiscală. Mai vin și pentru a plăti, dar numărul acestora este mic, întrucât după cum cunosc și dumnealor, termenul de plată s-a prorogat pentru data de 30 iunie pentru a beneficia de bonificație. Cred că mai aglomerat va fi în ultima perioadă a lunii iunie. Cu siguranță se vede o scădere foarte mare în încasări de la data de 18 martie, când s-a prorogat termenul prin Ordonanța 29. Până la această dată sumele încasate sunt foarte mici” a declarat Mariana Budulan, directorul Direcției de Taxe și Impozite.

Gorjonline: Dacă Iriza ia la ANRE, Râbu devine senator. În luna aprilie expirau mandatele a trei membri ai Comitetului de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, dar, fiind în plină situație de urgență, mandatele au fost prelungite cu 3 luni. Acum, cele 3 posturi (1 vicepreședinte și 2 membri în Comitetul de Reglementare) revin PSD, PNL și Pro România. Dacă, la PNL, se pare că încă nu s-a decis cine să candideze, de la Pro România va participa la selecție Marian Neacșu, dar pentru un post în Comitetul de Reglementare. Cea mai mare bătălie se va da în PSD! Deocamdată, și-ar fi anunțat intenția de a candida Iulian Iancu (președintele Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților), Gheorghe Marin (președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat), Valeriu Steriu (membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice) și Scarlat Iriza (membru în Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat), senator de Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here