Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Copiii cu dizabilități, confirmați cu COVID-19, povară pentru cadrele medicale de la Spitalul Târgu-Cărbunești! În centrul DGASPC, solidaritate între angajații rămași la muncă: Șeful centrului spală pe jos, asistenta și spălătoreasa fac pe bucătăresele. Cei opt copii confirmați cu SARS-CoV-2 din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu, instituție aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj au fost internați în secția de Pediatrie a spitalului suport COVID de la Târgu-Cărbunești. De când a fost desemnată spital suport COVID, la unitatea medicală de la Târgu-Cărbunești au fost internați trei copii, doi la Pediatrie și unul la secția Nou-născuți. Când au venit primele cazuri de copii infectați cu COVID-19 de la DGASPC, cadrele medicale s-au plâns ca nu fac față și au cerut personal din afară sau angajatele DGASPC, infectate și ele cu noul coronavirus, să fie internate în aceleași saloane cu copiii, ca să-i aibă în grijă. Managerul Spitalului Tg-Cărbunești, Constantin Târziu, avansase idea, marți dimineața, când în unitatea medicală au ajuns primii trei copii de la centrul de la Târgu-Jiu, confirmați cu COVID-19, ca în saloanele în care urmau să fie internați aceștia să fie internate și cele cinci angajate ale DGASPC, pentru a avea grijă de micuți.

Pandurul: CE Oltenia: Zeci de angajați cu Covid, directori în izolare. Mai mulți șefi din Complexul Energetic Oltenia au fost izolați la domiciliu după ce au intrat în contact cu colegi care au fost apoi testați pozitiv pentru Covid-19. Printre cei care au rămas acasă pentru două săptămâni este și directorul Direcției Miniere, dar și alți șefi de departamente. În total, până acum, 20 de angajați ai companiei energetice au fost confirmați cu noul tip de coronavirus. Dintre aceștia, patru sunt din rândul TESA. Cei mai mulți dintre minerii infectați până acum au fost vindecați și externați. În plus, s-au și întors la muncă după cele 14 zile de izolare de la data externării.

Isterie electorală fără precedent. Guvernul dă bani pentru lucrări deja făcute! Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a emis în martie un ordin prin care aprobă o listă de „lucrări de primă urgență“. Sunt aproape 650 de lucrări în țară care ar urma să fie finanțate prin Compania Națională de Investiții, din care câteva zeci din Gorj. Numai că, spun primarii, le-au fost aprobate lucrări în baza unor cereri făcute acum cinci sau chiar zece ani, pe care între timp le-au și făcut, tot prin CNI. Dacă guvernele PSD obișnuiau să mintă primarii aprobând tot felul de lucrări fără finanțare, acum guvernul PNL trece la nivelul următor și aprobă lucrări… deja recepționate.

Impact în Gorj: Zeci de persoane s-au îngrămădit la ușa policlinicii. Unitatea a fost închisă pentru efectuarea unei dezinfecții. Zeci de persoane au așteptat, marți, la ușa Policlinicii, fără să păstreze distanța socială prevăzute de reglementările actuale de un metru și jumătate. Unitatea medicală a fost închisă timp de mai multe ore, pentru a se face o dezinfecție, după ce o infirmieră din cadrul policlinicii a fost internată în spital cu suspiciune de COVID-19. „O infirmieră care lucra în ambulatoriu a fost internată cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus. A fost internată în izolator la Spitalul 700. Pentru a preveni orice problemă, s-a făcut o dezinfecție, operațiune prevăzută și de reglementările în vigoare. Le-am comunicat pacienților printr-un afiș, dar nu au înțeles și nu au așteptat în mod ordonat cu respectarea distanțării. Am fost obligat să iau măsura dezinfecției“, a spus Ovidiu Gheorghe, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Gorjeanul: Inginerul-șef al ELCFU Motru, promovat director al unității în locul lui Tatomir. Ilie Bușe, inginerul-șef al ELCFU Motru, a fost promovat director al unității, în locul lăsat vacant de Valentin Tatomir, noul director al Direcției Resurse Umane a CEO. Bușe este absolvent al Institutului de Mine din Petroșani și până acum, omul numărul doi de la căi ferate Motru. Acesta locuiește în Corcova, județul Mehedinți, și a lucrat o perioadă pe la Cariera Husnicioara. În cadrul unității sunt persoane care susțin că mehedințeanul, promovat la ELCFU Motru, este executantul lui Dumitru Iacob, directorul Direcției Suport din CEO. Asta pentru că, postul lui Bușe a fost creat în mandatul de director al lui Doru Iacob.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here