Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Toți muncitorii care lucrau pe șantierul din Turcinești, testați la un laborator privat. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare în privința focarului de Covid-19 care a izbucnit pe șantierul din comuna Turcinești. 14 muncitori care lucrau aici au fost testați pozitiv pentru noul tip de coronavirus și au fost internați în spital. Patru dintre ei sunt cetățeni vietnamezi. Toți lucrătorii au fost testați la inițiativa firmei, la un laborator privat din București. Alte 16 teste sunt  în lucru. Alarma s-a dat pe șantierul de la Turcinești, la sfârșitul săptămânii, când 14 muncitori au ieșit pozitiv pentru Covid-19. Aceștia lucrau la gazoductul BRUA. Patru dintre ei sunt din Dâmbovița și au fost internați în județul de domiciliu pentru că au ajuns acasă până au primit rezultatul testelor.

Fost lider politic, confirmat cu Covid-19. Fostul președinte al UNPR Gorj, Marius Vlaicu, a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus. Acesta este salariat al Complexului Energetic Oltenia, la sediul central din Târgu Jiu. Vlaicu nu a mai fost la serviciu din aprilie și totuși este al treilea din biroul lui confirmat cu Covid-19. Potrivit unor surse, deși era în concediu sau în șomaj tehnic, acesta trecea pe la birou pentru o cafea cu colegii. Ultima dată ar fi fost pe 8 mai, fără să anunțe și fără să completeze formularul obligatoriu. Vlaicu este și președine al filialei Gorj de la Crucea Roșie, fiind implicat în acțiuni caritabile în această perioadă, cum ar fi donații de măști și alte echipamente de protecție către spitalele care tratează pacienți Covid. Vlaicu s-ar fi putut contamina în timpul acestor activități și nu este exclus să fie chiar el sursa îmbolnăvirii colegilor de birou, chiar dacă nu a fost primul diagnosticat.

Gorjonline: Angajată a Centrului pentru copilul cu handicap, internată în spital cu COVID-19. Șeful centrului și alți 9 angajați, izolați la serviciu. O angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu handicap Târgu-Jiu, instituţie aflată în subordinea DGASPC Gorj, a fost confirmată cu COVID-19 și a ajuns, sâmbătă seara, în Spitalul Târgu-Cărbunești. Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj a dispus izolarea, la locul de muncă, a 10 angajați, colegi de tură cu femeia infectată cu SARS-CoV-2, inclusiv a șefului centrului.

Impact în Gorj: Jandarmul din Țicleni care a fost găsit mort în râul Bega, înmormântat cu onoruri militare. Jandarmul Mădălin Nisipeanu, din localitatea Țicleni care activa ca jandarm în Timișoara, a fost înmormântat sâmbătă, 23 mai, cu onoruri militare. Acesta a fost îngropat în localitatea natală. Avea doar 23 de ani. Trei preoți au oficiat slujba religioasă.  Jandarmii au tras salve de foc. Mădălin Nisipeanu a terminat Școala de Subofițeri Jandarmi de la Drăgășani ca șef de promoție. A fost dat dispărut la jumătatea lunii februarie în condiții misterioase. Acesta a plecat noaptea dintr-un club aflat în zona studențească din Timișoara, după care s-a urcat într-un taxi. De atunci nu s-a mai știut nimic de el, cu toate că a fost căutat de forțe impresionate chiar și în canalul Bega.

Gorjeanul: O nouă licitație, mai mulți bani! Se caută constructor pentru drumul Miculești-Ploștina. Licitație reluată pentru refacerea drumului Ploștina-Miculești, care leagă comuna Slivilești de municipiul Motru. Drumul afectat de minerit are o lungime totală de 7,2 kilometri. Complexul Energetic Oltenia a anunțat că este nevoie de lucrări suplimentare, fiind deja a doua licitație organizată în acest an pentru finalizarea drumului. Consiliul Județean a preluat acest drum și l-a predat Complexului Energetic Oltenia, pentru reabilitare. Licitația a fost câștigată, la finele anului 2017, de către o asociere de firme condusă de Ydail din Turceni, pentru 13,4 milioane lei. Lucrările au început efectiv în primăvara anului 2018. La începutul anului, Complexul Energetic Oltenia a anunțat că este nevoie de lucrări suplimentare pentru ca „drumul să fie predat în totalitate și exploatat în condiții de siguranță și confort”. Lucrările au fost scoase la licitație, în februarie, însă nicio societate nu a fost interesată de investiție. Acum, CE Oltenia a reluat licitația, alocând cu 100.000 de lei în plus pentru refacerea drumului.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here