Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Viceprimarul de la Godinești, a cărui firmă a semnat contracte de dezinfecții cu primării din Gorj, cercetat de ANI. Încă din luna ianuarie, Agenția Națională de Integritate a intrat pe urmele firmei care i-a aparținut viceprimarului PSD de Godinești, Vasile (Bebe)Cioată, acesta fiind cercetat de ANI pentru conflict de interese. Practic, agenția cercetează legătura lui Cioată cu firma de dezinfecție DEZINEB PREST SRL, la care asociat este viceprimarul, iar administrator soția acestuia, societate comercială care a încheiat, din martie și până în prezent, mai bine de zece contracte cu UAT-uri și alte instituții publice din Gorj. Firma, cu un singur salariat a fost administrată chiar de Cioată până în vara lui 2016, când a intrat în Consiliul Local, fiind ales apoi viceprimar.

Pandurul: Verdict amânat pentru fostul șef al DADR Gorj. Curtea de Apel Craiova a amânat pentru data de 26 mai pronunțarea sentinței în dosarul fostului șef al Direcției Agricole Gorj. Dan Tănăsescu a fost condamnat, de Tribunalul Gorj, la 3 ani și o lună de închisoare cu executare, pentru luare de mită și fals în declarații. Fostul director a primit și o amendă de 20.000 de lei. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost judecat în baza procedurii simplificate. În decembrie 2018, Tănăsescu a fost prins în flagrant în timp ce primea 2.000 de lei de la un fermier ca să îi acorde o subvenție pentru tomate de trei mii de euro. Ulterior, procurorii au descoperit că fostul șef al Direcției Agricole Gorj a mai primit 5.800 de lei de la alte trei persoane ca să le acorde ajutorul de la stat pentru cultivarea tomatelor. Tănăsescu a fost lăsat în libertate sub control judiciar, după ce a achitat o cauțiune de 50.000 de lei.

Impact în Gorj: Fost șef al Gărzii Financiare Gorj, trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Directorul financiar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, fostul șef al Gărzii Financiare, Gigel Capotă, a fost trimis în judecată de către procurori pentru evaziune fiscală. Acesta este acționar la o firmă a familiei. Dosarul penal a fost înregistrat la Tribunalul Gorj. În dosar este parte și soția sa, Elena Capotă, precum și Loredana Lazăr. Capotă susține că aceasta a deținut un restaurant aflat lângă locuința familiei din comuna Crasna, iar soția sa o ajuta la organizarea evenimentelor. Anchetatorii susțin că nu toți banii au fost înregistrați în evidențe. În acest dosar, procurorii au institut sechestru pe asiguratoriu pe averea familiei Capotă. Gigel Capotă susține că a fost un prejudiciu de numai 4.000 de lei, pe care l-a și achitat între timp.

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a revenit în subordinea Consiliului Județean. Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a revenit, în subordinea Consiliului Județean Gorj, prin Hotărârea emisă de Parlament cu privire la încuviințarea stării de alertă și a măsurilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020. În această situație, Consiliul Județean Gorj poate să numească o nouă echipă managerială. În prezent, Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu este condus de medicul de Medicina Muncii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj, Ioan Ovidiu Gheorghe, numit de Ministerul Sănătății, după ce fostul manager al unității medicale, Dumitru Vienescu, a fost infectat cu COVID-19 și se află internat în spital și în acest moment.

Gorjonline: O salariată a Hidroelectrica, pozitivă la COVID-19. Coronavirusul a afectat persoane din Gorj, din toate categoriile sociale, prin spitalele care tratează pacienții infectați au trecând, în nici trei luni, de la angajați CEO, mineri și TESA, la angajați ai fabricii de confecții, jandarmi, pompieri, șoferi, deservenți, asistenți medicali și pensionari. De altfel, Gorjul a ajuns la 100 de infectați, înregistrând 7 decese. În urmă cu o săptămână, în spital a ajuns și o angajată a Hidroelectrica de loc din Tismana. Femeia lucrează la o microhidrocentrală din Valea Mare. Familia sa a fost izolată la domiciliul, confirmă edilul localității Marian Slivilescu. În Tismana sunt, în prezent, 24 de persoane izolate la domiciliu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here